- Lilly, har du besøkt noen av de stedene du nettopp viste på kartet? Spør tv-stjernen Rachael Ray forbløffet.

- Ikke ennå, svares det fra talkshow-sofaen. Ikke 2 år gamle Lilly selv, men hennes glisende, stolte pappa.

Uten å blunke har Lilly Gaskin nettopp pekt ut Madagaskar, Zimbabwe, Grønland, Italia og Hawaii på et verdenskart i tv-studio. Publikum jubler, og ingen klapper mer entusiastisk enn 2-åringen selv:

Godt prestert

Over 5,3 millioner YouTube-brukere har så langt sett hjemmevideoen som satte Lilly på verdenskartet. Den bittelille jenta, som fortsatt er på bleiestadiet, demonstrerer geografikunnskaper de færreste voksne er i nærheten av. Det er derfor man blir så imponert og sjarmert - ikke minst i USA, landet som mer enn noen andre verdsetter prestasjoner:

Vidunderbarn

Det finnes mengder av småbarn på YouTube som kan forbløffende mye geografi. Søk på geography kid, og du skjønner hvor lite du selv har å briljere med.

Ta for eksempel Aiden (2), en av de mange som i kjølvannet av YouTube er blitt invitert i tv-show. Trøtt og sjenert, på pappas skulder, serverer han motvillig sine forbløffende kunnskaper om land og hovedsteder - og klarer å samle verdens nasjoner i digert, fargerikt puslespill:

Se, så flink!

Ikke bare i USA, men over hele kloden har YouTube gitt foreldre en helt ny arena for å vise fram ungene sine.

Noen velger å laste opp komiske snutter hvor smårollingene oppfører seg klønete, går på trynet eller griser med maten. Andre har mer lyst til å vise hvor flinke barna deres er. Mye av det man ser er privat og kjedelig, men innimellom kan man oppdage gull.

Interaktivt er det også:

"So cute!!!!!! Your son is soooooooo talented!" skriver 034andrea etter å ha sett 3 år gamle Leo liste opp alle statene i USA - i den rekkefølgen de ble medlem av unionen - og selvsagt også vise på USA-kartet hvor hver enkelt stat holder til:

Høyt presisjonsnivå

Ikke alle de små geografimesterne opplever å bli like berømte som Lilly Gaskin.

"Bare" 1538 YouTube-brukere har sjekket ut snutten hvor 4 år gamle Turner snurrer familiens globus og peker på landene som faren hans lister opp. Uten betenkningstid kan Turner også si navnet på hovedstedene, og eksempelvis vise hvor i Russland Moskva er plassert.

Når pappa vil ha ham til å vise fram Kongo, må 4-åringen stille et motspørsmål:

- Which one - the green one or the yellow one, spør han - før han snurrer globusen mot Afrikas mørke hjerte:

Følg oss på Facebook - trykk på liker!

På jakt etter brukt barneutstyr? Sjekk Foreldre & Barn-Torget

Les også:

- Vi må presse barna mer

Gjør alt for å få barnet inn i elitebarnehage

10 ting som gjør barna lykkelige

10 kriterier for å velge riktig navn

Vinn kjøkkenprodukter for 50.000 kroner

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!