Barnets 3. måned

Trett, men vil ikke sove

Du hører på gråten om barnet er trett.

Trøtt eller sulten? Du lærer deg og tolke gråten.

Trøtt eller sulten? Du lærer deg og tolke gråten. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Publisert Oppdatert

Babyen har nå forhåpentligvis sin lengste soveperiode om natten. For å komme et skritt videre i å lære barnet gode søvnvaner, er det en fordel å lære babyen å finne søvnen selv. Dette kan innebære mye gråt, men som regel går det over. Du kan ikke lære barnet ditt å sovne. Det må barnet finne ut av selv, men dere kan legge forholdene til rette slik at barnet lettere kan finne søvnen selv.

Husk at en slik søvn-læring må gjøres uten amming og byssing.

Trett gråt

Du hører nå lettere på gråten, hva som plager barnet. Er barnet trøtt, er det godt for barnet å sove.

Du bør legge barnet ditt der det skal sove, når du ser at det er trett. Syng gjerne vuggesanger og stryk det lett over tinningene. Et mørkt rom fremmer søvnen til barnet. Babyen liker gjerne å ha noe mykt mot hodet for å roe seg, en klut eller en bamse er fint til dette. Når babyen gråter og vrir seg bort, er det like før det sovner. Prøv å vær tålmodig og la babyen finne ut av dette selv. Da vil du få det mye lettere i hverdagen senere.

Dropper nattmåltid

Cirka halvparten av 3-måneders babyene sover nå over et nattmåltid. Barn som våkner og vil ha mat om natten, må fortsatt få det. Amming om natten er også bra for å holde oppe melkeproduksjonen til mor.

Tilbake til barnets 3. måned

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning