Oslo på kariestoppen

Ni av ti innvandrerbarn i Oslo har hull i tennene.

FLEST HULL I OSLO: Tall fra SSB viser at 5-åringer med innvandrerbakgrunn i Oslo sliter med å holde Karius og Baktus unna tennene.

FLEST HULL I OSLO: Tall fra SSB viser at 5-åringer med innvandrerbakgrunn i Oslo sliter med å holde Karius og Baktus unna tennene. Foto: FOTO: Crestock

Publisert Oppdatert

Ni av ti 5-åringer med innvandrerbakgrunn har hull i tennene. De bidrar sterkt til at Oslos smårollinger rager på kariestoppen. Fersk statistikk fra SSB viser at Oslos 5-åringer i snitt har 1,5 hull hver, mens snittet ellers i landet ligger på 0,9. I Akershus har barna bare halvparten så mange hull som i Oslo.

- Det er særlig barn med innvandrerbakgrunn som trekker statistikken opp i Oslo, sier Ivar Espelid, professor i barnetannpleie på Universitetet i Oslo.

Det er undersøkelser fra 2004 som viser at hele ni av ti 5-åringer med innvandrerbakgrunn har hull i tennene, mens bare halvparten av de etnisk norske har det. Espelid tror ikke dette bildet har endret seg vesentlig, siden tannhelsen blant 5-åringene har vært stabil siden da.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning