BRA FOR NATTESØVNEN: Babymassasje skal kunne virke beroligende og søvndyssende.

BRA FOR NATTESØVNEN: Babymassasje skal kunne virke beroligende og søvndyssende. © Foto: Crestock

Gjennom babymassasje kan foreldrene knytte sterkere bånd til den lille. Dessuten skal massasje på små barn kunne gi babyen flere fordeler, ifølge Daily Mail.

Les også: - Legger barna for sent

I Norge har babymassasje har vært i vinden de siste årene, og mange småbarnsforeldre har kastet seg på trenden.

- Babymassasje gir nærhet, og er en positiv for form kontakt mellom forelder og barn, forteller instruktør Helen Kranstad Aasruds.

Hun påpeker at babymassasje er kjent for å gi følgende positive effekter: lette luftsmerter, stimulere sansene, virke søvndyssende, aggresjonsdempende og blodtrykkssenkende. Dessuten kan babymassasje gi mor økt melkeproduksjon.

Har du en liten krabat hjemme, og har lyst til å teste ut babymassasje, arrangeres det kurs landet over. For spesielt interesserte, finnes det også kurs for å bli autorisert instruktør. Hos Babymassasje i Norge kan du lete etter kurs eller instruktører i ditt hjemområde.

Les også: Flere barn - bedre søvn

Er du uerfaren innen det å gi babymassasje, eller usikker på om det er noe for deg eller barnet ditt? Instruktør Helen Kranstad Aasrud gir råd om hva som er viktig å passe på når man skal gi babymassasje:

  • Ikke masser mot barnets vilje. Før massasjen spør du barnet om det vil masseres. Etter hvert vil barnet lære å uttrykke om det ikke ønsker massasje.
  • Hvis barnet gråter, skal du slutte å massere.
  • Ikke masser barnet når det akkurat har spist, eller hvis det er sultent.
  • Masser i trygge og rolige omgivelser. Det er viktig å legge vekk andre oppgaver og være 100 prosent til stede.
  • Det skal være varmt i rommet hvor man masserer, minst 25-26 grader.
  • Allerede i 2-3 ukers alderen kan man begynne med babymassasje.
Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!