Erfaringer viser at halvparten av babyene sover bedre dersom de får grøt. For de resterende 50 prosentene av grøtspiserne blir det ingen endring i søvnmønsteret.

Introduksjon med grøt

Når du ønsker å starte med fast føde, er opp til deg og barnet ditt. Fungerer fullamming eller morsmelkerstatning, kan du vente noen uker til. Babyen får alt den trenger gjennom morsmelken. Men det er fint å begynne med noen få smakebiter pr. dag allerede nå for å venne babyen til andre smaker og konsistenser. Barnets tarmsystem er modent for å innta annen ernæring enn morsmelk.Start med 1 teskje pr. dag og øk etterhvert.

Utprøving på dagtid

Når du starter å gi barnet ditt fast føde, kan det være lurt å gjøre det på dagtid helt i starten. Grunnen er at barnet kan bli urolig i magen etter måltidet. Introduserer du fast føde til kvelds, risikerer du at uroen kommer når du slettes ikke vil ha den: Om natten.

Erfarer du at barnet tåler maten godt, kan du gi grøten om kvelden. Det er uansett lurt å gi grøten en times tid før barnet skal i seng. Også babyer sover bedre når magen ikke er helt stinn.

Tilbake til barnets 4. måned.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!