Har du rikelig med morsmelk kan det være en ide å oppbevare det til andre skal passe barnet. Det kan jo være greit å ta seg en tur ut alene innimellom. Fersk morsmelk er holdbar 2 døgn i kjøleskapet.

Tining

Dersom du har frosset ned melken og tiner den opp igjen, bør du bruke den innen et døgn. I fryseren er melken holdbar i 3-6 måneder.

Melk som er tinet opp skal ikke fryses igjen. Kast rester som blir igjen når barnet er forsynt.

Når du skal tine morsmelken, er det best at det skjer gradvis. Melken varmes best opp i vannbad, men ikke over 40 grader. Sjekk temperaturen på håndbaken. Drypp noen dråper melk på håndbaken. Dersom du ikke kjenner væsken, er temperaturen ok.

Styr unna mikrobølgeovnen

Oppvarming i mikrobølgeovn kan skade innholdet av antistoffer som finnes i morsmelken. Det gir også en ujevn oppvarming som kan føre til at barnet brenner seg inne i munnen.

TIPS! Når du har pumpet deg, skal du avkjøle beholderen i kaldt, rennende vann fra springen før du putter melken i fryseren. Dette gjør frysingen raskere og bedre.

Tilbake til barnets 2. måned.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!