Prøveprosjekt på Ullevål sykehus:

Barn får sykehuset hjem til seg

Ullevål universitetssykehus har startet opp et prøveprosjekt med hjemmesykehus for barn.

HJEM TIL BARNA: Ullevål universitetssykehus gjør forsøk med med å besøke enkelte syke barn hjemme, i stedet for at barna er på sykehus.

HJEM TIL BARNA: Ullevål universitetssykehus gjør forsøk med med å besøke enkelte syke barn hjemme, i stedet for at barna er på sykehus. Foto: FOTO: Crestock

Publisert Oppdatert

Målgruppen for prosjektet er primært barn med infeksjoner som trenger intravenøs medisinering eller ernæring, og for tidlig fødte. Helseminister Bjarne Håkon Hanssen åpnet hjemmesykehuset torsdag den 30. oktober.

- Det er veldig spennende å flytte sykehuset hjem til barna. Hvis man ikke har behov for å være på et sykehus, er det ikke nødvendigvis best å være på sykehus, sa helseministeren, ifølge Dagens Medisin.

I starten bemannes tilbudet av fire sykepleiere og en lege. Ifølge prosjektleder Vigdis Margrethe Ziener viser erfaringer fra andre land at barna blir fortere friskere hjemme.

- Det er lettere å flytte leger og sykepleiere hjem til barnet enn å flytte hele familien inn på sykehuset, sier Ziener.

Hjemmesykehuset skal først ha dette tilbudet til tre til fem pasienter, men etter hvert vil tillbudet utvides. eksempelvis til barn med gulsott, forstoppelser, lindrende behandling til døende barn eller kreftbehandling.

LES OGSÅ:

Foreldre lyver for barna i jula

Røykere får ikke bli fosterforeldre

Kvinnehender er fulle av bakterier

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning