Sugetabletter med grei fruktsmak, dog litt ettersmak av mineraler. I tillegg til vitaminer inneholder Min Vitamin åtte mineraler; kalsium, magnesium, krom, jern, selen, sink, mangan og kobber. Det er ikke gitt norske anbefalinger for alle disse mineralene - mens preparatet mangler mineraler som er anbefalt. Innholdet av kalsium og magnesium er nokså lavt, mens mengdene av jern, selen, sink og kobber er tett på anbefalt dagsdose.

Preparatet inneholder de fleste vitaminer, med unntak av vitamin K1. Mengdene er noe høyere enn i de fleste rene vitamintilskuddene som er vurdert. Innholdet av vitamin A er så høyt at det ligger på nivå med det som er anbefalt for barn 6-9 år. Innholdet av vitamin D og E ligger omtrent på anbefalt dagsdose. Innholdet av de vannløselige C- og B-vitaminene ser greit ut. Et greit tilskudd, men viktig at man ikke tar andre tilskudd i tillegg.

Selges i helsekostforretninger.

INNHOLD PER DAGLIG ANBEFALT DOSE:

Vitamin A: 400 ug

Vitamin D: 10 ug

Vitamin E: 5 mg

Vitamin K1: -

Vitamin B1: 0,7 mg

Vitamin B2: 0,8 mg

Biotin: 8 ug

Vitamin B12: 1 ug

Folsyre: 75 ug

Nikotinamid: 9 mg

Pantotensyre: 2 mg

Vitamin B6: 0,8 mg

Vitamin C: 40 mg

Kalsium: 90 mg

Magnesium: 12,75

Krom: 11 ug

Jern: 8 mg

Selen: 20 ug

Sink: 5 mg

Mangan: 1,2 mg

Kobber: 0,34 mg

Jod: -

Kolin: -

Inositol: -

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Pharma Nord
Pris 147

Konklusjon

Et bra produkt. Men vitamindosene er ganske høye, så pass på at barnet ikke får i seg for mye vitaminer gjennom kosten og eventuelt andre tilskudd.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!