Disse smaker som seigmenn og har også slik konsistens. De kan nok være enkle å gi til barn, men hvorfor skal alt være så veldig søtt? Her er det en fare for overdosering: Barnet får smaken på bjørnene og får lyst til å ta mange av dem. Det kan være skadelig, og gir en påminnelse om hvor viktig det er at voksne oppbevarer alle kosttilskudd på steder der barn ikke finner dem.

Sammenlignet med Vitaminbombene, inneholder dette produktet ikke vitamin K1, vitamin B1 og vitamin B2. På den annen side inneholder Vitaminbjørnene B3 og B6. I de fleste tilfeller inneholder det norske kostholdet tilstrekkelige mengder B-vitaminer, så det er derfor vanskelig å si hva som er best for barna av "bomber" eller "bjørner".

INNHOLD PER DAGLIG ANBEFALT DOSE:

Vitamin A: 250 ug

Vitamin D: 5 ug

Vitamin E: 5 mg

Vitamin K1: -

Vitamin B1: -

Vitamin B2: -

Biotin: 75 ug

Vitamin B12: 0,5 ug

Folsyre: 100 ug

Nikotinamid: 9 mg

Pantotensyre: -

Vitamin B6: 1 mg

Vitamin C: -

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Collett
Pris 76

Konklusjon

Vitaminbjørnene bidrar med mange næringsstoffer, og det er fint at de er sukkerfrie. Men den søte smaken kan gjøre at barn spiser litt for mange av dem.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!