Tannpussingen kan være en utfordring for foreldre når barna er små.

Og når barna blir større, får du andre utfordringer. Hva gjør du når tannen sitter litt løst, men ikke løst nok til at det bare er å nappe den ut?

Som mor eller far kvier du deg trolig for å påføre barna unødvendige smerter.

Nye og gamle metoder

Det finnes selvfølgelig tradisjonelle måter, som å feste et fiskesnøre rundt tanna og til et dørhåndtak. Dra døra fort igjen, og pinen er over selv om blodet flyter.

Vil kan på ingen måte anbefale disse metodene, men her har vi et knippe uortodokse måter å gjøre det på:

Med rakett

Denne gutten skal avfyre en leke-rakett med tråden festet til den løse melketanna. Det går forbausende bra, men hvor ble det av tanna?

Pil og bue

Men andre skyteleker fungerer også bra. Denne karen prøver med en pil og bue. Oppskriften er enkel: fest fiskesnøret til pilen og skyt i vei. Her gjelder det å ha rikelig med snøre, så risikoen for rekyl minimaliseres.

Bazooka

Plast-bazooka er kanskje ikke verdens mest politisk korrekte leke. Men du verden så effektivt når en gjenstridig tann skal ut.

Lekebil

Fjernstyrt racerbil kan brukes til så mangt, men det spørs om du har sett denne tanntrekkingsmetoden før. Tanntrekking blir ikke mye morsommere enn dette.

Murstein

Til slutt: denne metoden kan vi nok ikke anbefale for barn. Men, man tar det man har, og for voksne med løstann er jo dette en grei metode på den noe alternative siden.

Les også:

Video: Slik pusser du barnas tenner riktig

Selvfølgelig trenger du ski til barnevogna

Navnet bestemmer barnets personlighet

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!