I hele forrige uke svarte våre fire faste, erfarne barneleger på spørsmål om sykdommer, symptomer og andre ting ved barnets helse. Her er noen av spørsmålene de svarte på (klikk på lenkene for se hele svaret):

Er det unormalt når en toåring veldig ofte har løs avføring? Er det snakk om matallergi? (Svar: Ikke nødvendigvis, kan være snakk om ømfintlig mage.)

Hva gjør man med en fireåring som er så sjenert at hun aller helst vil sitte sammen med voksne? (Svar: Et tips kan være at en voksenperson blir med på leken.)

En gutt på seks måneder har vært forkjølet i to uker, bør foreldre kontakte lege? (Svar: Er formen ellers ok og han har matlyst, haster det ikke med et legebesøk.)

Fireåring sliter med svært lav selvtillit. Han sier stadig unnskyld og alt er hans feil. Er det noe foreldrene kan gjøre? (Svar: Kontakt din lokale helsestasjon. De kan formidle kontakt til en barnepsykolog.)

Flere lurer på hva de skal gjøre hvis barna tisser i senga. Barnelegene anbefaler både alarm og en tur til lege.

Andre ting klikk.no-leserne var opptatt av:

Gutt på åtte har veldig hes stemme og høres ut som storrøyker. Grunn til å være bekymret? (Svar: Mest sannsynlig skyldes dette feil stemmebruk.)

Fireåring har røde prikker på mage, bryst og knehaser. Ser ut som vorter. Farlig? (Svar: Prikkene er mest sannsynlig mollusker som er en helt ufarlig virusinfeksjon i huden. Prikkene går så godt som alltid bort av seg selv, men det kan ta tid.)

Hva er riktig hvilepuls for en 14-åring? (Svar: Varierer med treningsmengde, men fra 60-80.)

Her kan du se alle spørsmålene som ble stilt barnelegene - og deres svar.

Les også:

Dette bør du vite om barn og kulde

Slik ammer du riktig

Blåbær gir bedre hukommelse

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!