Da pappaen dro på sin direktørjobb i Saint-Marcel i Frankrike, glemte han å levere datteren Zoe i barnehagen. I stedet ble treåringen sittende igjen i bilen fra klokken ni om morgenen til klokken fire på ettermiddagen, skriver VG.

Faren, som ikke ennå er avhørt fordi han er i sjokk, oppdaget datteren død i barnesetet først da han skulle hente sin fem år gamle sønn på førskolen. Datteren døde mellom tre og fire timer etter at hun ble forlatt i bilen.

Dehydrert

Det er andre gang på en uke døde at et lite barn i Frankrike dør etter å ha blitt etterlatt i en glovarm bil. Barnelegen Boel Andresson-Gäre uttaler til svenske Aftonbladet at barna sannsynligvis er blitt så dehydrerte at sirkulasjonssystemene deres har kollapset.

Også her i landet blir småbarn forlatt i bilen mens foreldrene gjør sine ærender.

Tidligere denne måneden måtte vektere i Drammen bryte opp en bil da de oppdaget en baby alene i bilen på en parkeringsplass. Det er uvisst hvor lenge ettåringen hadde sittet i den overopphetede bilen, ifølge Drammens Tidende.

Det som er sikkert er at når temperaturen ute er 20 grader, stiger den i løpet av kort tid til det dobbelte inne i bilen.

Advarer på det sterkeste

- Det beste rådet jeg kan gi, er at foreldre aldri forlater en bil med barn i. Enten det er for kort eller lengre tid. Det er ingen bønn. Man skal for all del ikke gamble med sånne ting, sier Berit Enoksen i Trygg Trafikk Rogaland til Klikk.no.

- Jeg ville aldri gått i fra et lite barn om det er sommer eller vinter, sier Enoksen.

Hun mener de voksne må være spesielt påpasselige sommerstid, særlig nå som varmebølgen igjen slår inn over store deler av landet.

I USA dør flere titalls småbarn årlig etter å ha blitt forlatt i biler i solsteken. Flere av foreldrene og barnevaktene som går fra barn i bilen ser ut til å være i en stresset situasjon. Enoksen mener det er grunn til å rope et varsko.

- Så stresset mener jeg det ikke er lov å være i sommer-Norge. Da må man gjøre noe for å redusere stresset, og det mener jeg det er fullt mulig å gjøre, sier Enoksen.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!