Uke for uke podcast

Uke 34: Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon kan sette igang rier og være helt symptomfri.

GRAVID-PODCAST: Hver uke gjennom hele svangerskapet setter redaktør Mari Midtstigen seg i bilen sammen med søsteren sin, Ingri. Hva de snakker om kan du høre her.

GRAVID-PODCAST: Hver uke gjennom hele svangerskapet setter redaktør Mari Midtstigen seg i bilen sammen med søsteren sin, Ingri. Hva de snakker om kan du høre her.

Publisert Oppdatert

Nå har graviditeten kommet til uke 34. Mari er sliten, og påstår hun aldri kommer til å trene mer i hele sitt liv. I tillegg begynte hun i forrige uke å mistenke urinveisinfeksjon.

Hun hadde hatt mye mensmurringer og kynnere, selv når hun lå i senga. Dermed gikk turen til legevakta, og hun fikk konstatert urinveisinfeksjon.

Urinveisinfeksjonen kan være helt symptomfri når man er gravid. Samtidig er det ekstra lett å få det.  Blæra er i klem, og man er vant til å gå på do ofte. En såkalt asymptomatisk urinveisinfeksjon kan sette igang riene.

Mari har slurvet med å levere morgenurin på kontroll, og innser nå hvor viktig det er. Dermed oppfordrer hun til å ikke slurve med urinprøven.

I denne ukas podcast diskuterer Mari og Ingri også hva som vil bli forskjellen på å være tobarnsmor og trebarnsmor. Nå er Mari først og fremst mamma, og det å gå ut for å ta et glass vin er ikke så nøye. Hun regner med at det blir verre.

Kommer hun til å klare å bli en god venninne igjen, eller er det egentlig greit å bare prioritere hjemmelivet hele tiden?

Hør denne ukens episode av 40 uker - en podcast om å være gravid, med redaktør Mari Midtstigen.

Les mer om uke 34 i vår uke-for-uke-kalender

Hør alle episodene av 40 uker - en podcast om å være gravid: