Slik fikk vi barn

Camilla Finvik (22) og Theodor (3 mnd)

- Det var et sjokk å finne ut at jeg var gravid.

THEODOR: Født fire dager før termin. Veide 3965 g.

THEODOR: Født fire dager før termin. Veide 3965 g. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen

Publisert Oppdatert

Bor i Trondheim og er samboer med Eirik Johannessen (25).

Slik ble Theodor til

Det var et sjokk å finne det ut. Var på en rutineundersøkelse da gynekologen kunne fortelle at «her er det noe». Jeg trodde først det var noe farlig. Deretter viste han meg fostersekken på skjermen.

Jeg begynte å gråte og ringte mamma. Ventet mensen samme uke, så jeg var bare rundt uke fem. Jeg gikk på p-sprøyte, men hadde glemt å fornye den. I ukene som fulgte var jeg veldig usikker på hva jeg skulle gjøre. Det tok et par uker før jeg tok det endelige valget om at jeg ville fullføre svangerskapet. I den perioden fant jeg mye trøst i nettfora for gravide.

Jeg konkluderte med at jeg aldri vil angre på å ha fått barn, mens en abort er noe man kan angre på. Da valget var endelig, klarte jeg å glede meg over det som skulle skje. Kjæresten godtok avgjørelsen, men brukte lang tid før han gledet seg.

Fødselen

Fødselen tok nesten ett døgn. Først kjente jeg kraftige menssmerter om kvelden.Smertene ble kratigere utover natta. Forsto at noe var på gang da jeg fikk slimaktig blod på papiret etter et toalettbesøk.

Ble innlagt på sykehuset klokka halv elleve med to-tre centimeter åpning. Brukte sju timer før jeg var oppe i fire centimeter. Satt i badekaret noen timer. Kjæresten masserte korsryggen.

Klokka ni om kvelden var åpningen sju-åtte centimeter. Da var det ubeskrivelig vondt, og jeg husker lite før jeg fikk trang til å presse. Fostervannet gikk like før sønnen vår var ute, klokka 2312. Brukte bare lystgass, men blir det flere barn, vil jeg ha epidural og alt som er.

CAMILLA: - Jeg gikk på p-sprøyte, men hadde glemt å fornye den. I ukene som fulgte var jeg veldig usikker på hva jeg skulle gjøre.

CAMILLA: - Jeg gikk på p-sprøyte, men hadde glemt å fornye den. I ukene som fulgte var jeg veldig usikker på hva jeg skulle gjøre. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen

Les også:

Svangerskapet uke for uke

Menn og fødsel: Dette sier pappa på fødestua

Slik får du et barn alle vil være venn med

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning