Flytter til Oslo fra Tomter i Østfold. Gift med Kjetil Nesvik (23).

Slik ble Aleksander til

Jeg ble gravid på første forsøk, men graviditeten endte i spontanabort da jeg var fem uker på vei. Var lei meg i noen dager, men tenkte at det tross alt er bedre at det skjer tidlig enn om jeg hadde vært gravid en stund.

Legen mente jeg var dum som hadde testet så tidlig. Deretter ble jeg gravid igjen en måned etterpå. Har hatt lyst på barn lenge, men ville vente til vi hadde giftet oss. Jeg tror det er en fordel å være ung og ha mye overskudd.

Fødselen

Jeg våknet rundt klokka ti med fem minutter mellom riene. Regnet med en lang fødsel og tok det med ro. Men da jeg kom til sykehuset, viste det seg at åpningen var åtte centimeter allerede.

Jeg satte meg i badekaret og fødte der. Fra første ri tok det under seks timer til han ble født. I tillegg til varmt vann fikk jeg akupunktur og saltvannspapler som smertelindring. Mannen min var med, sammen med svigerinnen min, som er doula.

HELENE: - Jeg ble gravid på første forsøk, men graviditeten endte i spontanabort da jeg var fem uker på vei. © FOTO: Bjørn Inge Karlsen

Les hele saken