Noen gravide kvinner er så kåte under gravideteten at de nærmest eksploderer, mens andre ikke kjenner noen lyst i det hele tatt.

Mytene om at det er skadelig å ha sex med kul på magen, kan du glemme helt.

Myte 1: Sex kan skade fosteret.

Svar: Nei, det er ikke noe å være engestelig for. Fosteret ligger trygt i livmoren, og får ikke vondt av at dere har sex.

Din partners penis vil heller ikke dunke borti fosterert, uansett hvilke stillinger dere utfører. Selv om han har «den største penisen i verden», så stenger livmortappen ham effektivt ute.

Myte 2: Sex kan skade den gravide kvinnen.

Svar: Når magen vokser er det kanskje ikke så deilig om partneren legger seg oppå magen, men det går utmerket å prøve andre stillinger.

Du trenger ikke å være akrobat for å få det til. Den gravide kan sitte oppå mannen, eller legge seg på sengekanten med mannen stående på gulvet foran deg.

Sex under svangerskapet kan være en stor nytelse for kvinnen. Det er også enkelte som opplever orgasmer for første gang som gravide.

Det kan forklares med at nerveendene blir mer følsomme, og at graviditetshormonet oxytocin er med på å øke sexlysten hos mange gravide.

Myte 3: Sex kan gi for tidlig fødsel.

Svar: Fødsel før tiden etter sex, er ikke noe å flertallet behøver å frykte. Stimulering av brystene øker produksjonen av oxytocin, og det kan føre til sammentrekninger.

Som de fleste gravide kvinner lærer, så kan sammentrekninger skje uten at det betyr at fødselen er i gang.

Det er kun dem med risikograviditeter som bør avstå fra sex under siste delen av svangerskapet. Om kvinnen har født for tidlig før, livmortappen har utvidet seg, morkaken er forliggende, kvinne har blødninger fra skjeden eller om vannet har gått - da kan det være lurt å styre samleielysten.

Myte 4: Oralsex er ikke et alternativ.

Svar: Tvert i mot, oralsex er et veldig godt alternativ. Spesielt når samleie begynner å bli ubekvemt. Men partneren må ikke under noen omstendigheter blåse luft inn i vagina. Det kan være livsfarlig.

Kilde: Alltombarn.se /Parenting.com

Les også:

Stillingene som gjør deg gravid

10 merkelige sexfakta

Sexjakt i grønnsaksdisken

Les hele saken