Orgasme under fødsel

Orgasme vanligere enn vi tror

Etter at Klikk Foreldre skrev om den mye omtalte dokumentaren Orgasmic Birth, forteller norske kvinner at de også har opplevd fødselsorgasme.

ORGASME OG FORLØSNING: Kvinnene i filmen Orgasmic Birth opplever fødselen som udelt positiv. Nå lurer en førstegangsfødemde på om jordmor kan assistere med dette i Norge.

ORGASME OG FORLØSNING: Kvinnene i filmen Orgasmic Birth opplever fødselen som udelt positiv. Nå lurer en førstegangsfødemde på om jordmor kan assistere med dette i Norge. Foto: Foto: Faksimile fra Orgasmic Birth

Publisert Oppdatert

Flere modige kvinner deler sine historier om fødselsorgasmer med oss, etter at vi skrev om den amerikanske dokumentaren Orgasmic Birth.

Se orgasme-innleggene i forumet

Lettelse

- Det var veldig bra å kunne lese nå at jeg ikke bare var rar men at det er flere som føler dette. Hvis jeg presset hardt nok for å få ut babyen gikk smertene mine over til deilige orgamsefølelser. Men først måtte jeg presse meg gjennom vanlige vonde press, skriver en leser.

Klikk og Doktor Online sine sex- og samlivsekspert, Gro Isachsen, synes dette er et interessant tema.

- Jeg har ikke funnet noen forskning som kan forklare fenomenet. Men en forklaring kan være at press på G-punktet setter i gang spasmer i bekkenbunnsmusklene, som jo er det viktigste fysiske tegnet på orgasme. Det kan igjen frigjøre endorfiner, kroppens egenproduserte smertelindring, forklarer hun.

- Jeg opplevde dette med min førstefødte for snart 17 år tilbake. Jeg var ikke trygg under fødselen, ikke hadde jeg spesielt stor selvtillit eller godt selvbilde heller. Det som skjedde var en helt teknisk greie som heller ikke hadde noe med min mann å gjøre. Det bare skjedde et eller annet sted i løpet av fødselen. Jeg har i etterkant tenkt at det nok var hodet som sto fast et øyeblikk på et "riktig" punkt og dermed bare gikk det som det gikk, skriver en kvinne.

Les også: Orgasme under fødsel

Tabubelagt?

- Jeg fortalte det ikke til verken min mann eller til jordmor. Det hadde vært fryktelig flaut fordi jeg hadde ikke hørt om andre som har opplevd noe slikt. Fortalte det til min venninne lenge etterpå, og det viste seg at hun hadde hatt samme opplevelse. Kanskje det er vanligere enn vi tror, skriver hun.

- Det skjedde med meg, og det skjedde med min venninne. Det hadde ingenting med berøring fra min mann, eller at jeg var så sinnsvakt trygg osv. Det var en helt teknisk greie som skjedde. Sannsynligvis for at hode presset på et eller annet punkt på vei ned kanalen. Ikke var det noen langvarig, fantastsik affære heller, det bare skjedde. Og det var snakk om en halt normal fødsel uten smertelindring. Fødselen var bare litt lang, skriver en annen.

En tredje tok opp temaet i en dameklubb, og fant ut at det var flere som hadde opplevd det.

Har du opplevd fødselsorgasme? Gi ditt svar nederst i saken!

Vekker sinne

Noen lesere har også latt seg provosere av artikkelen.

- La oss slippe disse spekulative oppslagene, for at sykehusene skal spare penger på keisersnittfødslene. Vanlig fødsel gir ikke orgasme. Derimot er fødselen en stor påkjenning for kvinnen, som kan ødelegge en nedentil. Dra til Helvete med all denne løgnen om orgasme. Frem med sannheten nå!, skriver en av våre lesere.

Tror du det er mulig å oppnå orgasme under fødsel? Eller blir du provosert av slike utsagn? Skriv din mening i kommentarfeltet under artikkelen Får orgasme av å føde. Der kan du også lese andre kommentarer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning