- Ikke behov for å være urkvinne

Komiker Solveig Kloppen vil ta imot alt dopet hun kan få på fødslen når hun skal bli mamma for andre gang.

Solveig Kloppen

Solveig Kloppen Foto: Geir Dokken

Publisert Oppdatert
Solveig Kloppen

Solveig Kloppen Foto: Geir Dokken

- Jeg har termin i slutten av mai, og formen er bra. I starten var jeg ganske kvalm og uggen, men det kom nok mest av at jeg ikke fikk hvilt så mye som jeg kanskje hadde behov for. Det er en prins som har tatt over tronen hjemme, og jeg er ikke lenger dronningen som kan slenge meg ned i sofaen etter endt arbeidsdag, smiler Solveig.

Prinsen Solveig snakker om er sønnen Albert. Han kom til verden for tre år siden.

Les også: Så tett føder norske kvinner

- Vi var veldig godt forberedt på å bli foreldre. Vi bygget rede, og alt var klappet og klart da lille Albert kom til verden. Alt gikk så lett med ham; både fødsel, svangerskapet og tiden etterpå var bare fint. Nå er jeg litt redd for at det blir omvendt.

- Hvordan da?

- Alle sier at første gang er den verste, men forrige gang på Bærum Sykehus gikk alt som smurt. Har bare gode minner fra fødselen. Mens Kjartan holdt på med lystgassen, var jeg mest opptatt av å spille Yatzy og å lese. Jeg fikk epidural, og etter det var det bare å vente.

- Betyr det at du gruer deg veldig til fødsel?

- Jeg er som sagt litt engstelig, men det er ikke sånn at jeg har fødselsangst, altså. Denne gangen skal jeg føde på Ullevål, og jeg føler meg egentlig trygg på at sykehuset vet hva de holder på med. De tar jo imot nye verdensborgere hver eneste dag.

- Du har god erfaring med epidural, hva tenker du om det i forhold til denne fødselen?

- Jeg har ingen planer om å føde uten smertestillende denne gangen heller. Jeg har ikke noe behov for å være noen urkvinne, langt derifra, jeg tar imot all den dopen jeg kan få! Vet at det visstnok gir en mer teknisk fødsel, men det driter jeg i, ler Kloppen.

Les også: Ja, underlivet forandrer seg

Fantastisk mor

- Jeg er kanskje litt hissigere og lettere antennelig nå, men jeg er ikke i dårlig i humør, altså. Bortsett fra kulen på magen har vel ikke kroppen forandret seg stort, men jeg har ekstremt lyst på saftis hele tiden. Tror jeg kan sluke en hel kartong Lollipop uten problemer.

Solveig er som kjent en av programlederne i Hjelpekorpset på TV2. Sammen med Helén Vikstvedt hjelper hun det norske folk med små og store problemer i hverdagen.

- Jeg skal jobbe med Hjelpekorpset fram til jeg går ut i permisjon, og så skal jeg være hjemme en god stund. Da jeg fikk Albert var jeg tilbake som Idol-programleder én dag i uka etter kort tid. Det fungerte veldig bra, men det er nok fordi jeg jobber i den bransjen jeg gjør.

Solveig likte godt å være hjemme med Albert, og hun har en klar oppfatning av hva slags type mor hun ønsker å være.

- En FANTASTISK mor, selvfølgelig, men det er ikke alltid så lett. Det er en utfordring å ha en 3-åring i huset. En som SKAL SELV, og VIL SELV. Det er jo greit for Anna Wahlgren å si at man bør la barna få lov til å klare ting selv, hun var jo tross alt hjemmeværende under hele småbarnsperioden og hadde tid til å vente. Det er verre for oss som har en jobb og en tid å passe.

Hjemme hos Solveig og Kjartan er det pappaen i huset som er den som leker og herjer mest med Albert.

Les også: Solveig er gravid

- Jeg er nok den som koser og trøster mest, og dermed utfyller vi hverandre veldig godt. Kjartan er en 100 prosent tilstedeværende pappa, og vi er ganske enige når det gjelder barneoppdragelse. Albert liker faste rutiner og regler, og vi prøver å være konsekvente overfor ham, selv om jeg må innrømme at vi ofte går på trynet. Men det er vel en del av det å være foreldre, er det ikke?

Jentebaby

Solveig Kloppen

Solveig Kloppen Foto: Geir Dokken

Den nye babyen kommer i slutten av mai. Solveig tror ikke det blir så stor overgang når de nå snart blir fire i huset, selv om hun mener at de fram til nå har lekt familie.

- Det blir stor stas å få en liten jentebaby i huset. Fram til nå har vi vært familie på lat, og det er liksom nå det blir alvor. Men likevel tror jeg ikke overgangen blir så stor fra ett til to barn. Vi har liksom vært med på dette før, og det gjør det jo ganske mye lettere.

- Hva med Albert, gleder han seg til å bli storebror?

- Vi snakker masse om den lille i magen, og Albert gleder seg stort til babyen kommer. Men jeg vet ikke helt om han skjønner hva det innebærer å få et søsken og en knallhard konkurrent i huset.

Les også: Kjøkken på barnerommet

Les mer om svangerskap og fødsel i Svangerskapskalenderen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning