Gamle mødre

Hun blir Englands eldste mor

Neste måned når Elizabeth Munro pensjonsalderen.

GRAVID: Elizabeth Munro blir Englands eldste mor om få måneder.

GRAVID: Elizabeth Munro blir Englands eldste mor om få måneder. Foto: Foto: Bulls

Publisert Oppdatert
FØRSTE GANG: Elizabeth Munro blir mor for første gang i en alder av 66 år.

FØRSTE GANG: Elizabeth Munro blir mor for første gang i en alder av 66 år. Foto: Foto: Bulls

I juni blir Elizabeth Munro 67 år - og mamma for første gang.

Munro har vært barnløs hele livet, og ønsket seg barn før det var for sent. Du trodde kanskje at 66 år er for gammelt til å få barn? Nei da, ikke ved hjelp av kunstig befruktning og en god porsjon flaks.

66-åringen har ingen mann, men ville likevel oppdra et barn alene i høy alder. Derfor dro hun til Ukraina for å få hjelp til å bli gravid. Behandlingen kostet 100.000 kroner. Elizabeth Munro ble gravid, og blir dermed Englands eldste mor. I juni kommer barnet til verden ved hjelp av keisersnitt.

Les også: Dette frykter de førstegangsfødende

- At jeg blir den eldste moren i landet interesserer meg ikke. Det er ikke den fysiske alderen min som betyr noe - det er hvor gammel jeg føler meg. Noen dager føler jeg med 39 år gammel. Andre dager kan jeg føle meg 56, sier Elizabeth Munro til den britiske avisen Mirror.

Munros graviditet har den siste tiden vært offer for diskusjoner om hvorvidt 67 år er for gammelt til å bli mor. Elizabeth Munro vil være i 80-årene når hennes barn kommer i tenårene.

Tidligere var det Patricia Rashbrook som var Storbritannias eldste mor. Hun ble gravid i en alder av 62 år, og var 63 år da hun ble mor.

Les også:

Svangerskapet fra uke til uke

Ikke tenk på gravidkiloene

14 tegn på at du er i overgangsalderen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning