Stakkars gutter. Dere tror kanskje dere har gjort den største investeringen på gavefronten når forlovelsesringen er satt på fingeren, eller synes det er nok å holde orden på gaver som skal kjøpes til fødselsdager, jul, bryllupsdager og kanskje til og med Valentinsdagen?

Men det holder nok dessverre ikke om du vil være med på den siste og dyreste pappatrenden. For nå er det allerede en trend blant kjendisene, spesielt i Hollywood, at den nybakte mor fortjener noe litt mer ekstravagant enn bare en kvast blomster når hun har født. Skal du virkelig slå på stortromma bør du nemlig troppe opp på fødeavdelingen med diamantøredobber, designveske i flere-tusenkronersklassen, eller armbånd med opptil flere verdifulle edelstener.

"Push" presanger for tusenvis av kroner

Akkurat som mange har adoptert den amerikanske tradisjonen med å holde babyshower for venninner og søstre som er blivende mødre, er det ingen tvil om at tradisjonen med dyre og ekstravagante fødselsgaver også kommer fra samme land. Særlig er det kjendisene i Hollywood som går foran med flotte- og ikke minst dyre - eksempler.

Her får du ideer til dyre fødselsgaver.

JA, TAKK: Nå vil vi settes pris på etter graviditet og fødsel. © FOTO: Thinkstockphotos

Tradisjonen med fødselpresang - eller push presents som de kalles i USA - er ikke noe nytt verken her hjemme eller i andre land. Nybakte fedre har lenge hatt tradisjon med å gi sin kjære en gave som takk for at hun har gått gjennom både graviditet og fødsel og gitt ham et barn. Blomster, en dag på spa eller kanskje til og med et smykke med babyen initialer står alle høyt på lista over vanlige fødselsgaver.

Fortjener mor en gave etter fødsel, og hva skal den koste? spør mødre i vårt forum barnimagen.

Men i Hollywood holder selvsagt ikke dette mål når den nybakte mor skal feires.

Dette fikk kjendisene i fødselspresang

Ifølge nettstedet Lil Sugar fikk disse kjendismammaene både søte babyer OG nok en verdifull skatt i armene når fødselen var unnagjort:

1. Kristin Cavallari

Realitystjernen Kristin Cavallari, kjent fra blant annet Laguna Beach og The Hills, fikk nylig sønnen Camden Jack med forloveden og fotballstjernen Jay Cutler. Og som takk for å ha gitt han en sønn, presenterte Cutler like godt sin kjære med en Hermès Birkin veske. Pris? I overkant av 60 000 kroner.

2. Beyonce

Superstjernen Beyonce ble mamma til lille Blue Ivy for ikke så lenge siden. Fra mannen og mega-mogulen Jaz-Z fikk den nybakte mor en gigantisk ring med blå Tanzanite stein i. Til ære for datterens navn.

3. Nicole Kidman

Da den australske skuespillerinnen fødte sin første biologiske datter, Sunday Rose, fikk hun av mannen countrysanger ektemannen Keith Urban en diamantbesatt ring fra ingen ringere enn Cartier. Da datter no. 2, Faith Margareth, ble født via en surrogatmor i fjor, fikk Nicole nok en flott fødselpresang fra sin mann: Et smykke med korssymbol besatt med diamanter og smaragder.

Sjekk hva kjendiser kjøper i

DYRE GAVER: Tori Spelling fikk en lekker designerveske hos mannen Dean når lille Liam ble født, Jennifer Lopez mottok smykker til en verdi av godt over 20 millioner kroner og Rodger Berman kjøpte en gigant-diamant til kona Rachel Zoe da lille Skyler kom til verden. © FOTO: Stella Pictures

Kjendiser og push presents.

BORTSKJEMT: Mon tro om de kom seg raskere etter fødselen av ren gavelykke? Kirstin Cavalleri fikk Birkin-veske hos sin forlovede da lille Camden ble født, Jessica Simpson mottok flere smykker fra kjæresten Eric og Beyonce fikk en ring med diger blå stein i fra den stolte nybakte pappaen, Jay-Z. © FOTO: Stella Pictures

4. Rachel Zoe

Kjendisstylisten Rachel Zoe fødte i fjor sitt første barn; sønnen Skyler. Av mannen Rodger Bermann fikk Zoe noe hun visstnok skal ha ønsket seg lenge: En 10-karats diamantring fra den eksklusive diamantforhandleren Neil Lane. Til nettstedet Celebrity Baby Scoop forklarte Lane:

- Rodger ville gjerne overraske Rachel med noe stort og romantisk etter fødselen. Jeg visste at hun ønsket seg en diamant av denne typen. Det var deres første baby, de hadde begge jobbet mye den siste tiden og Rodger ville gjøre det til noe spesielt. Rachel elsker den nye ringen sin, og har ikke tatt den av fingeren siden."

5. Jennifer Garner

Kona til Ben Affleck led heller ikke noen nød etter å ha født barn. Ben presenterte nemlig sin kone med en gigantisk diamantring etter at Jennifer fødte parets første datter, Violet.

6. Katie Holmes

Mens de enda var lykkelig nyforelskede, fikk Tom Cruise og Katie Holmes datteren Suri sammen. I presang fra sin kjære fikk Katie et Love armbånd med diamanter fra Cartier. Pris? 50 000 kroner.

7. Tori Spelling

Ektemannen Dean McDermott hoppet over gull og diamanter da Tori fødte parets første barn, sønnen Liam, i 2007. I stedet kjøpte den nybakte pappaen sin kone en veske fra eksklusive Balenciaga som takk for å ha gitt han et barn. Pris? I 10 000-kroners klassen.

8. Sarah Jessica Parker

Da lille James Wlike så dagens lys i 2004, kjøpte Matthew Broderick et charmarmbånd i gave til sin kone. Prisen, på 35 000 norske kroner, var nesten moderat i forhold til Hollywood standard.

9. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez liker smykker. Men selv ikke all den forkjærlighet for glitrestener i verden er nok til å rettferdiggjøre prisen på gaven hennes daværende ektemann, Marc Anthony, presenterte Lopez med da hun fødte tvillingene Max og Emme i 2008: Diamantøredobber til den nette sum av 16 millioner kroner og en ring med kanarigul diamant til 2 millioner kroner.

10. Jessica Simpson

Da Jessica fødte datteren Maxwell Drew for bare noen måneder siden, manglet det ikke på gaver fra fjern og nær. Fra forloveden Eric Johnson fikk Simpson en samling armbånd i platina, et smykke med favorittedelstenen amethyst og en ring som Johnsen fikk inngravert med datterens fødselsdag.

Trend: Dyre fødselspresanger.

IKKE BARE BLOMSTER: Jennifer Garner fikk diamantring av mannen Ben Affleck, Sarah Jessica Parker fikk pakke opp et charm-armbånd til godt over 30 000 kroner da lille James ble født, og Katie Holmes fikk diamantarmbånd fra Cartier hos eksen Tom Cruise da lille Suri så dagens lys. © FOTO: Stella Pictures

Det manger ikke på påminnelser til den vordende far om hva han bør kjøpe.

I EN BLÅ ESKE: Hvilken nybakt mor ville vel ikke sagt ja takk til en diamantring fra eksklusive Tiffany & Co? © FOTO: Adsense

Lar oss påvirke av kjendiser

Trendforsker og sosialantropolog Gunn Helen Øye i Eye;Watch tror også vi lar oss påvirke av hva kjendiser gjør når det gjelder fødselsgaver- på samme måte som vi gjør når det kommer til andre ting.

- Trenden med å holde babyshower har jo for eksempler blitt nokså vanlige i venninnegjenger over det ganske land de siste årene, forklarer Øye til Foreldre og Barn.

For 10 år siden var det jo ingen her i Norge som drev med dette. Det finnes helt sikkert mer enn 10 ting nybakte mødre drømmer om.

Trendanalytikeren tror nok at det samme vil skje mer og mer med fødselsgaver.

- Selv om diamanter i millionklassen blir utenforrekkevidde for de fleste, så har nordmenn flest kjøpekraft og økonomi til å gi temmelig fine gaver når babyer blir født.

Men Øye tror at for de fleste - heldigvis - er det fortsatt mindre, og gjerne mer symbolske gaver som gjelder.

- Selv om markedskreftene absolutt er til stede, så tror jeg de fleste nordmenn har beina litt på jorda når det gjelder akkurat denne typen ting, forklarer trendforskeren.

- Babyer i disse dager er jo gjerne ekstremt godt planlagte, og jeg synes jo absolutt det er en flott tradisjon med å feire både mor og barn når dagen er der.

Gir heller go'ord og ros

- Det er vel som med alt annet at man har en viss smitteeffekt fra media og andre rundt oss, forklarer jordmor Cathrine Trulsvik i Jordmorteamet til Foreldre og Barn.

- Det er klart at det skaper et visst press på mannen og en viss forventning hos kvinnen, som jeg personlig mener at ingen av dem trenger midt oppi det å føde et barn.

Men Trulsvik forklarer at som jordmor har hun personlig sett veldig lite av dette rundt om på norske fødestuer.

- Bare et par ganger i løpet av min karriere har jeg vært vitne til en slik gaveoverrekkelse etter en fødsel, forklarer den erfarne jordmoren.

- Men når det er sagt; det er jo mest sannsynlig at de ikke vil involvere jordmor i noe som er en veldig personlig handling.

Jordmoren tror at selv om noen lar seg påvirke til å stille opp med dyre presanger på fødestua, så slår nordmenn flest fortsatt et slag for noe mer naturlig og personlig etter at fødselen er overstått:

- Jeg tror faktisk at det fortsatt er mest vanlig med "gode gammeldagse" kjærlighetserklæringer i form av ord, klemmer og berøringer, og ingeting er jo bedre enn nettopp det, forklarer Trulsvik.

- Å legge et unødvendig økonomisk press på noen midt oppe i den situasjonen - hvor jo den aller største gaven likevel er babyen du får - er helt unødvendig.

Les hele saken