marte stokstad om å bli tobarnsmor:

- Fødselen var en fantastisk opplevelse

Seks timer etter fødselen dro Marte Stokstad hjem til slektsstevne med vafler til et tosifret antall gjester.

GLAD I FAMILIEN: Nå gjør det meg ikke noe å gå glipp av ting lenger, sier tv-kjendis Marte Stokstad til bladet Kamille.

GLAD I FAMILIEN: Nå gjør det meg ikke noe å gå glipp av ting lenger, sier tv-kjendis Marte Stokstad til bladet Kamille. Foto: Foto: TV2 / Bjørgli&Bergersen

Publisert Oppdatert

Marte Stokstad (31) forteller til bladet Kamille at hun nå setter familielivet i sentrum.

I februar i år fødte hun en datter. Fra før har hun sønnen Mingus (3). I tillegg har samboer Johannes Lund en datter fra et tidligere forhold.

Elsker familielivet

- Nå gjør det meg ikke noe å gå glipp av ting lenger, men det var døden for meg før. Jeg var aldri fornøyd, og hadde hele tiden dette suget etter noe annet, sier den populære programlederen fra «Idol» og «Norske Talenter» til bladet.

Les også: De pinligste foreldreøyeblikkene

- Jeg er fortsatt glad i at ting skjer i et visst tempo, men jeg er ikke så rastløs som før. Nå skjer det så mye akkurat der hvor jeg er. Og de folkene jeg er mest begeistret for, og som det er aller gøyest å være sammen med, er jo hjemme hos meg!

Dro rett hjem etter fødselen

Marte Stokstad er en populær programleder og fra høsten blir hun å se i Den norske humor på NRK1. Her sammen med Sturla Berg-Johansen som var hennes medprogramleder i Norske Talenter.

Marte Stokstad er en populær programleder og fra høsten blir hun å se i Den norske humor på NRK1. Her sammen med Sturla Berg-Johansen som var hennes medprogramleder i Norske Talenter. Foto: Foto: TV2 / Bjørgli og Bergesen

KAMILLE: Kamille nr. 12 - 2009. I salg nå!

KAMILLE: Kamille nr. 12 - 2009. I salg nå!

Fødselen skal ha gått veldig greit, og Stokstad forteller at hun seks timer etter fødselen dro rett hjem til et slektsstevne med vafler og et tosifret antall gjester.

- Jeg var så utrolig høyt oppe rett etterpå. Det eneste jeg ville, var å vise frem Lotte til alle, ikke minst til de andre barna. Jeg vet at det høres sykt ut, men etter noen uker var det til og med sånn at jeg savnet fødselen, for det var så spennende, sier Stokstad.

Les også: Slik takler du barnegråt

Sønnen Mingus ble hun gravid med bare fire måneder etter at hun møtte sin nåværende samboer ute på byen, uten at det stresset henne.

- Nå kommer det et barn og det skal vi fikse, tenkte jeg. Han har en datter fra før, og jeg visste at han var en strålende pappa, og det var det viktigste, forteller Marte til Kamille.

Idealfamilien

Stokstads idealfamilie er den muntre, avslappede familien med masse latter og varme, som klarer å bevare roen og den gode tonen midt oppe i kaos og stress.

Les også: Hull i ørene på babyer er sykt

- Jeg elsker sånne familier, og det er noe jeg streber etter. Men så merker jeg at det ikke er like morsomt bestandig, for eksempel når vi har dårlig tid og skal på ferie til Spania, da er det liksom ikke sånn «Hahaha!» på Gardermoen, sier tv-kjendisen, som forteller at hun legger stor vekt på humor i barneoppdragelsen.

- Jeg ønsker meg at de skal få en god sans for humor og jeg synes det er viktig å le mye sammen med barna, sier Stokstad til Kamille.

Hele intervjuet med Marte Stokstad kan du lese i siste Kamille.

Les mer på Klikk Foreldre

Les mer på Kamille sine hjemmesider

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning