5 fototips for gravidbilder

Fang mag(i)en med enkle triks

Noen enkle tips kan gjøre det lett å ta fine gravidbilder.

MINNER: Et godt bilde av den gravide magen vil gi dere glede i mange år.

MINNER: Et godt bilde av den gravide magen vil gi dere glede i mange år. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Publisert Oppdatert

Her er fem enkle tips som kan hjelpe dere å ta fine gravidbilder.

1. Ikke bli for stor

Blir du for stor i magen, blir det krevende å posere foran kamera. Det er individuelt når man blir for stor, og selvfølgelig vil du at magen skal synes på bildet. Men venter du, risikerer du at fotoseansen blir mer krevende enn den behøver - og det kan være du har fått flere strekkmerker. De fleste har en godt synlig mage i uke 30, men er fortsatt i god form og kan stå lenge av gangen.

Les også: Svangerskapet fra uke til uke

UKE 30: Dersom du venter for lenge med å ta bilder av magen, kan det bli tungt å posere for kamera.

UKE 30: Dersom du venter for lenge med å ta bilder av magen, kan det bli tungt å posere for kamera. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

2. Pass på bakgrunnen

Poseringer

- Nærbilde av magen

- Liggande på rygg på en sofa

- Eldre søsken kysser magen

- Du holder et eldre søskenbarn (så det "sitter på magen med ansiktet mot deg)

- Sittande i skredderposisjon mot kamera

- Supermodell-stil: Lag en stilig S-form ved å presse ut den ene hoften og holde en skulder høyt og den andrelavt

- Stående i profil

- Alle yogaposisjoner (som klarer å holde lett)

Skal du få et fint bilde, må du tenke på bakgrunnen. Du kan godt ha en rotete bakgrunn selv om huset er ryddig, for en rotete bakgrunn er en bakgrunn full av detaljer. Dersom du ikke har en tom vegg du kan stå foran, kan du henge opp laken du kan stå foran, eller slange deg på en ensfarget sofa. Hvis det blir vanskelig inne, kan dere gå ut. Kanskje dere har en fin plass i hagen, eller kanskje det er et tre du kan lene deg mot.

Dersom dere ikke klarer å unngå å få en rotete bakgrunn, kan dere eksperimentere med kameraets fokus, og se om det går an å fokusere bare på personen som skal fotograferes. Mange kamera, som alle spelreflekskameraer, vil da duse ut bakgrunnen litt. Det finnes også muligheter i Photoshop for å duse ut bakgrunnen i ettertid.

Les også: Ekspertens oppbevaringsløsninger

3. Dropp blits

ENSFARGET: Bakgrunnen bør være i én farge eller i farger i samme sjattering, slik at den ikke forstyrrer motivet.

ENSFARGET: Bakgrunnen bør være i én farge eller i farger i samme sjattering, slik at den ikke forstyrrer motivet. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Blits avgir et hardt, hvitt lys som er lite flatterende. Eksperimenter heller med å bruke andre lyskilder, du kan stille deg ved en åpen dør, eller ved et vindu, og la lyset falle på magen.

Er dere ute, bør dere unngå å ta bilder midt på dagen da lyset er skarpest. Da er også solen høyest på himmelen og skyggene korte. Tar dere bilder på morgenen eller ettermiddagen/kvelden, er lyset mykere og har en mer gyllen glød, noe som er flatterende for en gravid mage.

Les også: Seks gode og billige kamera

Les også: Photoshop guide

Les også: 7 glimrende redigeringsprogrammer

4. Kast klærne...?

Når det kommer til klær, bør du velge ensfargede og tettsittende klær med stretch slik at magen virkelig synes, selv om du har klær med kule mønster. Det kan jo være sånn at du ikke synes de mønstrede klærne er like fine om ti år. Velger du noe helt nøytralt varer altså bildene mye lenger.

MYKT LYS: For å få det flatterende, myke lyset du ser i profesjonelle bilder, bør du droppe blitsen og utnytte det naturlige lyset - eller andre lyskilder.

MYKT LYS: For å få det flatterende, myke lyset du ser i profesjonelle bilder, bør du droppe blitsen og utnytte det naturlige lyset - eller andre lyskilder. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Det kan også være en idé å kaste klærne og la et flytende, bølgende stoff dekke til det du ikke vil vise.

Les også: Her kan du bade naken i sommer

5. Velg rett fotograf

Den som tar bilder av deg, bør være en du kjenner godt nok til å være komfortabel med og stoler nok på til å slappe av og kose deg med det. Kanskje passer din kjære til den beskrivelsen, men du kan også ta bilder med gode venner.

Les også: Bli årets bryllupsfotograf

NAKEN: Hvis du ikke vil posere i tettsittende klær, kan du kle av deg og dekke til det man ikke vil vise frem med mykt, bølgende stoff.

NAKEN: Hvis du ikke vil posere i tettsittende klær, kan du kle av deg og dekke til det man ikke vil vise frem med mykt, bølgende stoff. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

(Kilder: Parents.com, Alltombarn.se, klikk.no)

KOMFORT: Er du komfortabel med fotografen, vil bildet gjenspeile at du er avslappet.

KOMFORT: Er du komfortabel med fotografen, vil bildet gjenspeile at du er avslappet. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning