Dobbeltgjengere som sæddonorer

Få barn med «Johnny Depp»

Sædbank sorterer donorer etter hvilken kjendis de ligner på.

DRØMMEMANN: Johnny Depp er mange jenters drømmemann. Nå kan hans dobbeltgjenger bli far til ditt barn.

DRØMMEMANN: Johnny Depp er mange jenters drømmemann. Nå kan hans dobbeltgjenger bli far til ditt barn. Foto: Foto: Stella Pictures

Publisert Oppdatert
TOPP KROPP: Skulle du ønske Matthew McConaughey var faren til dine barn? Nå kan du skaffe noen i det minste ligner på kjekkasen.

TOPP KROPP: Skulle du ønske Matthew McConaughey var faren til dine barn? Nå kan du skaffe noen i det minste ligner på kjekkasen. Foto: Foto: Stella Pictures

Hva sier du til at barnet ditt ligner din favorittartist, -skuespiller, -sportsstjerne eller tv-personlighet? I Los Angeles er dette nå mulig.

«Hvem ligner han på?» var det spørsmålet som ble stilt oftest til California Cryobank. Derfor bestemte sædbanken seg for å gjøre det litt enklere for kundene.

Siden de ikke hadde lov til å vise bilde av sæddonorene som voksen, bestemte California Cryobank seg for å sorterte alle sine over 275 donorer ut fra hvilken kjendis de ligner på.

Les også: Sånn avslører du barnets kjønn

Sammenligner dobbeltgjengerne

Fra før av kunne kundene liste opp hvilket utseende de ønsket for en donor. Etnisk bakgrunn, hårfarge, øyefarge, høyde og utdannelse er blant kriteriene for å kunne velge seg ut en sæddonor.

Men det er ikke alltid like lett å danne seg et bilde av hvordan en person ser ut likevel. Nå blir det mye enklere.

- Noen donorer har spesielle trekk som ligner. Andre har en mer generell likhet, eller har det samme type utseendet. Vi håper at ved å sammenligne to-tre dobbeltgjengere, vil kundene få en jevnt over godt inntrykk av hvordan donoren ser ut, sier Scott Brown ved kommunikasjonsavdelingen på California Cryobank til Reuters.

Les også: Far kan ødelegge fødselen

Hva med en liten Jude?

FAR IGJEN: Jude Law er en kjekk kar. Nå er han blitt en kjekk firebarnsfar.

FAR IGJEN: Jude Law er en kjekk kar. Nå er han blitt en kjekk firebarnsfar. Foto: Foto: Stella Pictures

Kjekkaser som Johnny Depp, Hugh Grant, Jude Law, Justin Timberlake, Matthew McConaughey og Robert Downey Jr. har alle fått sine dobbeltgjengere blant donorene.

Se alle de aktuelle kjendisene på Cryobanks hjemmeside.

De ansatte ved sædbanken har brukt et halvt år på å kartlegge hvilken kjendis donorene ligner på. Ingen donor har fått «tildelt» en kjendis før alle medarbeiderne har blitt enige om hvem de ligner på.

Det stilles selvfølgelig ingen garanti for at barnet ditt kommer til å ligne en kjendis. Sammenligningen med en kjendis er kun en indikasjon på donorens utseende.

Det er kanskje litt kjipt hvis barnet ditt egentlig skulle ligne Hugh Grant, og ender opp med å ligne mer på Hugh Hefner?

Ben Affleck mest populær

ETTERTRAKTET: Mange drømmer om å få barn med Ben Affleck. Her er han sammen med eldstedatteren Violet.

ETTERTRAKTET: Mange drømmer om å få barn med Ben Affleck. Her er han sammen med eldstedatteren Violet. Foto: Foto: Stella Pictures

Det kan også se ut som at det lange arbeidet med kjendiskartlegging kan ha lønnet seg. Allerede en uke etter dobbeltgjengerlanseringen hadde trafikken på sædbankens nettside økt med 50 prosent.

Den aller mest ettersøkte kjendisen så langt er «Armageddon»-stjernen Ben Affleck.

California Cryobank har strenge krav til hvem som får være sæddonorer, og bare én prosent av dem som søker kommer gjennom nåløyet.

Les også:

Mødre favoriserer førstefødte

Sol øker sædkvaliteten

Her kan du se trailer fra Johnny Depps neste film

Tilbake til forsiden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning