Det er mye å ta hensyn til når man skal kjøpe barnevogn, og det er en jungel av merker og modeller å orientere seg i. Skal det være tre eller fire hjul? Kombi- eller duovogn? Billig eller dyr? Ny eller brukt? Trendy eller praktisk?

Hollywood-stjernene kan velge fra øverste hylle, men det betyr ikke nødvendigvis at de går for de mest eksklusive vognene. Selv om popartist Lily Allen gikk for en dyr og eksklusiv vogn (på 37 kilo!) fra Silver Cross til 18 000 kroner, tenker de fleste kjendiser som folk flest. De vil ha en enkel og praktisk vogn, som gjerne ser litt fin ut også.

Flere store stjerner sverger til den populære trillen fra MacLaren. MacLaren Techno XT koster rundt 3000 kroner, og selges blant annet på Babyshop her i Norge. Trillen egner seg dårlig for norsk vinterføre, og vi bruker den helst som reisetrille. Kjendiser som sverger til denne enkle og praktiske vognen er blant annet komiker Adam Sandler, skuespiller Sarah Jessica Parker og skuespiller Jessica Alba.

Kjendisbarnevogn

TRENDY TRILLE: Mange kjendiser, som blant annet skuespiller Jessica Alba (f.v.), komiker Adam Sandler og skuespiller Sarah Jessica Parker, sverger til en trille fra MacLaren når de skal frakte barna rundt i New York eller Los Angeles. MacLaren er populær her i Norge også, men brukes da først og fremst som reisetrille. © FOTO: Bulls

Hvilken barnevogn er din favoritt? Delta i debatten her.

Dyr og trendy

En annen kjendisfavoritt er Bugaboo Cameleon, som også er populær her til lands. Vognen koster rundt 10 000 kroner, og selges blant annet på Barnas Hus.

- Vi får mange forespørsler om denne vognen, nettopp fordi folk har sett kjendiser som har brukt den. Dette er en av våre bestselgere og for tiden den dyreste vognen vi har inne, forteller Ingmar Van Den Berg, innkjøps- og kategorisjef for barnevogn hos Barnas Hus, til Foreldre & Barn.

Kjendisbarnevogn

LITEN OG LETT: En velkjent kjendisfavoritt er Bugaboo Cameleon, som koster rundt kr 10 000 i Norge. Både skuespiller Kate Hudson, artist Elton John og kjendisstylist Rachel Zoe er sverger til denne trendy vognen. © FOTO: BULLS

Kjendisbarnevogn

NORSK STJERNEVOGN: Den norske barnevognen Stokke Xplory gjør det stort i Hollywood. Artist Jennifer Hudson er bare en av mange kjendiser som sverger til denne trendy vognen. © FOTO: Bulls

Vognen kommer med trekk i mange ulike fargekombinasjoner. Nordmenn flest foretrekker sort, eller en annen nøytral farge, men for ekte moteløver er Bugaboo-vognen med trekk designet av det italienske motehuset Missoni en selvfølge!

Betaler du rundt 1500 kroner ekstra får du et Missoni sett med trekk til barnevognen og babyteppe. Kjendiser som triller rundt med Missoni-Bugaboo er blant annet Se og Hør-redaktør Ellen Arnstad, skuespiller Kate Hudson og kjendisstylist Rachel Zoe.

Norsk design i Hollywood

En del Hollywood-stjerner sverger til norsk design når de skal kjøpe barnevogn til den lille poden. Stokke Xplory er en favoritt hos mange, blant annet stjerner som artist Jennifer Hudson, modell Heidi Klum og skuespiller Tori Spelling. Vognen koster rundt 9000 kroner, og selges blant annet hos Babyshop.

Har du valgt en typisk "kjendisvogn" til dine barn? Sosialantropolog og trendforsker i Eye; watch, Gunn-Helen Øye, forteller til Foreldre & Barn at det er de foreldrene som har en urban stil og som er opptatt av å følge med i tiden som lar lettest seg påvirke av kjendiser.

- Men det må være en kjendis man liker, det er viktig, påpeker hun.

Barnevognen din viser hvem du er

Ifølge trendforskeren er vi opptatt av å kjøpe produkter som reflekterer livsstilen vår - også når vi handler barnevogn.

- Hvilken barnevogn du har er med på å vise hvem du er. Om du har mye penger, er opptatt av trender, eller tenker mest praktisk for eksempel.

Og i dagens marked er det nesten ikke til å unngå.

- Det er så mange produkter å velge mellom i dagens marked at vi må ha noen kriterier å velge ut ifra, mener Øye.

Les hele saken