Når man forbereder ankomsten av et nytt familiemedlem, er det praktisk å vite om man venter en gutt eller en jente. Skal klærne være rosa eller blå? Skal barnerommet være tøft eller søtt? Og hva med navn?

En ultralyd viser som oftest om man venter en gutt eller en jente, men noen ganger ligger barnet og gjemmer seg i mors mage for å gi foreldrene en overraskelse når tiden kommer.

Hvis man ikke får et sikkert svar fra legen, eller vil gjette barnets kjønn selv, finnes det måter å gjette seg til barnets kjønn på.

Det er selvfølgelig ingen sikkerhet i kjerringrådene, men det kan gi deg en indikasjon på hvilket kjønn du har i magen. Tegnene kan også variere fra person til person.

Les også: Slik blir barnet trygt i barnehagen

Her er kjerringrådene om hvordan man avslører barnets kjønn:

Guttemage

GUTTEMAGE: HVis du bærer magen lavt og den strutter, er det sannsynligvis en gutt i magen din. © Foto: Rachel Savage Photography på Flicker.com. Noen rettigheter reservert.

1. Struttemage: hvis din gravide mage ikke synes bakfra er det sannsynligvis en gutt. Dersom du er rundere rundt livet blir det ei jente.

2. Magehøyde: bærer du magen høyt blir det ei jente. Er magen din lav blir det en gutt.

3. Rundt ansikt: Ansiktet ditt hovner opp og blir rundt under graviditeten, er det sannsynligvis ei jente i magen din.

4. Kvalme: Mange opplever å være kvalm og uvel den første tiden i svangerskapet. Men dersom du opplever kraftig kvalme og oppkast, er det mest sannsynlig at det er ei jente, sier et kjerringråd ifølge Parents.com.

5. Kviser: Hvis du får en del kviser, forvent at du blir mor til ei jente.

Les også: Slik blir du kvitt kvisene

6. Humørsvingninger: har du kraftige humørsvingninger, sies det at du venter ei jente.

Hender

TØRR? Får du tørr hud på hendene under graviditeten, eller føles de mykere enn vanlig? © Foto: MeaganJean på Flicker.com. Noen rettigheter reservert.

7. Tørre hender: dersom hendene dine føles tørre under graviditeten, blir det en gutt. Dersom hendene dine er mykere enn vanlig, blir det sannsynligvis ei jente.

8. Smidighet: føler du deg myk og smidig i kroppen under graviditeten er det antageligvis ei jente. Føler du deg stiv og klønete blir det en gutt.

9. Puls: Barnets puls kan avsløre hvilket kjønn det er. Jenter skal ha høyere puls enn gutter. Jentene hjerter slår gjerne 140 slag i minuttet, mens guttenes puls er noe lavere. Ned mot 120 slag per minutt., ifølge BarniMagen.no.

Sjokoladekake

SØT FRISTELSE: Hvis du har lyst på mye søtt, venter du kanskje ei lita jente? © Foto: norwichnuts på Flicker.com. Noen rettigheter reservert.

10. Matsug: de fleste får et spesielt sug etter enkelte matvarer under graviditeten. Har du et sug etter sitrusfrukter, venter du antagelig ei jente. Har du lyst på noe salt, som potetgull eller popcorn, blir det en gutt. Har du derimot lyst på noe søtt, som sjokolade eller is, er det ei jente.

11. Gullkjedetesten: Dette er en gammel test som ble mye brukt før i tiden. Hold et gullkjede med anheng over håndleddet. Svinger kjedet fram og tilbake blir det en gutt. Hvis kjedet går rundt i ring blir det ei jente.

12. Hvitløk: sjekk din egen kroppslukt etter du har spist hvitløk eller be noen andre lukte på deg. Hvis det ikke lukter noe blir det ei jente, men hvis du stinker av hvitløk blir det en gutt. Da skal hvitløklukten trenge ut av porene i huden din.

Les også: 10 gode grunner til å spise hvitløk

13. Bryststørrelsen: dersom ditt høyre bryst er større enn det venstre, blir det ei jente. Er det venstre er det største, blir det en gutt.

14. Det kinesiske fødselskartet: et 700 år gammelt kart skal ha fortalt mange vordende mødre om de ventet en gutt eller ei jente. Ut fra når barnet ble unnfanget og hvor gammel mor er, viser kartet hvilket kjønn som er det mest sannsynlige. Kartet skal ifølge BarniMagen ha en treffprosent på 93 prosent.

Se den norske versjonen av det kinesiske kartet her!

Ja, særlig...

Noen av kjerringrådene må tas med en større klype salt enn andre. Her er de aller verste.

1. Vis hendene: Når noen spør deg om å få seg på hendene dine, legg merke til hvordan du viser de fram. Strekker du fram hendene ned, sies det at det blir en jente. Dersom du viser fram hendene med håndbaken opp, blir det en gutt.

Gravid og søvnig

SOVESTILLING: Liker du best å sove på venstre side, kan du kanskje forvente deg en gutt. © Foto: meemal på Flicker.com. Noen rettigheter reservert.

2. Sovestilling: Hvilken side liker du å sove på under graviditeten? Liker du best å sove på høyre side blir det ei jente, mens dersom du foretrekker venstre side blir det en gutt.

Les også: Sovestillingen avslører forholdet

Er det da sånn at dersom man har en favorittside, vil man bare få barn av ett kjønn?

3. Unnfangelsen: Barnets kjønn skal visstnok være det samme som den av foreldrene som var mest avslappet under unnfangelsen. Kanskje ikke så enkelt å huske?

4. Tall: Hvis mors alder og året for unnfangelsen begge er partall eller oddetall, skal visstnok barnet bli ei jente. Er et av årene partall og det andre oddetall, blir det visst en gutt, sier et gammelt kjerringråd.

5. Reaksjon fra små gutter: Vis den gravide magen din til en liten gutt du kjenner. Hvis han interesserer seg for magen, blir det en jente. Hvis gutten ikke bryr seg om magen din, blir et en gutt.

Nøkkel

NØKKELTRIKSET: Plukker du opp en nøkkel i den smale enden, sies det at du venter ei jente. © Foto: *Micky på Flicker.com. Noen rettigheter reservert.

6. Nøkkelen til kjønnet: i hvilken ende du plukker opp en nøkkel kan visstnok være avgjørende for om du har en gutt eller ei jente i magen. Tar du opp nøkkelen i hodet, den bredeste enden, vil du visstnok få en sønn. Plukker du opp nøkkelen i den lange, smale enden, blir det ei jente.

7. Drømmer: Dersom du drømmer om at du venter ei jente, er det ofte en gutt og omvendt.

Les også: Slik tyder du drømmen din

Se flere kjerringråd for gravide her

Hvilke erfaringer har du med disse tegnene og barnets kjønn? Eller vet om andre tegn som kan avsløre barnets kjønn?

Del det med oss i kommentarfeltet!

Les også:

Har funnet årsaken til kolikk

Tilbake til Klikk Foreldre

Les hele saken