Ofte går det bra å slutte med skjoldet med en gang, men dersom du har brukt det lenge kan barnet ditt ha glemt hvordan det var å suge rett fra brystet. Da kan det være lurt å tilby brystet når barnet ikke er så veldig sulten.

Stimulering av søkerefleksen

Prøv å håndmelke litt melk slik at barnet kjenner melkesmaken når det legges til brystet. Stimuler søkerefleksen ved å la barnet berøre brystvorten med leppene sine. Når barnet gaper høyt, trekker du barnet til brystet.

Prøv igjen

Dersom barnet ditt ikke aksepterer å starte med bare brystet, begynner du ammingen med brystskjoldet på. Når melken har begynt å renne, fjerner du skjoldet igjen og prøver å la barnet suge direkte fra brystet.

Klipping

Dersom det er helt umulig med de nevnte metodene, kan du forsøke å klippe av tuppen av skjoldet litt etter litt. Du bør ikke klippe av så mye i starten slik at barnet merker det.

Klipp litt mer etter hvert, men la det gå over flere dager slik at barnet ikke oppdager det. Fortsett med å tilby brystet når barnet har sugd så mye at melken strømmer. Fjern så brystskjoldet helt etter noen dager.

Tilbake til barnets 2. måned.

Les hele saken