Foreldreklubbens kampanje "Godviljen"

- Det hadde jeg aldri trodd!

Matthew (2) får leker for nesten 10 000 kroner av Foreldreklubben. I fjor måtte han være innendørs fra oktober til april. Denne vinteren kan han glede seg til en hel lekeplass å boltre seg på.

GLADE VINNERE: Pappa Christopher Haugland Jacobsen (28), Matthew Leander (2) og Camilla Alette Jacobsen (27) fikk en lekeplass verdt nærmere 10 000 kroner av Foreldreklubben.

GLADE VINNERE: Pappa Christopher Haugland Jacobsen (28), Matthew Leander (2) og Camilla Alette Jacobsen (27) fikk en lekeplass verdt nærmere 10 000 kroner av Foreldreklubben. Foto: FOTO: Privat

Publisert Oppdatert

- Jaaaa! Så fantastisk! nærmest hyler Camilla Alette Jacobsen idet vi ringer.

For vi har gode nyheter. Familien Jacobsen er de første som får hjelp av Foreldreklubben. Søknaden Camilla Alette Jacobsen sendte til "Godviljen" gjorde et sterkt inntrykk på juryen.

Vi ringer i samme øyeblikk hun kommer ut fra fysioterapeuten med toåringen Matthew Leander. Han har et komplisert sykdomsbilde, med blant annet astma, epilepsi, reflux og stive muskler. De har også vært hos kiropraktoren i dag, siden han har vært stivere enn vanlig.

Mamma Camilla merker at høsten er i anmarsj.

Må holdes innendørs halve året

- Nå nærmer vi oss den fryktelige tiden. Vi har vært heldige som har hatt en så varm sommer i år, men nå merker vi at det ikke er lenge igjen før Matthew må holdes innendørs.

Astmaen til Matthew gjør at han ikke kan være utendørs flere måneder i året. Når trærne mister bladene og høstkulda blåser innover landet, når andre barn bare kler på seg parkdress, luer og votter og leker videre, må Matthew holdes inne. I fjor måtte han være inne fra oktober til april.

Det er ikke bare bare når du er to år.

- Vi som ikke har astma, "varmer" opp lufta vi puster inn, forklarer Camilla. Dette klarer ikke Matthew. Han får rett og slett ikke trukket pusten skikkelig inn. Større barn kan få en tilpasset maske som hjelper dem å puste utendørs, men siden Matthew er prematur og dermed liten, passer ikke disse maskene ennå.

EN GLAD GUTT: Matthew Leander (2) har et komplisert sykdomsbilde med både epilepsi, astma, reflux og stiv muskulatur. I høst og vinter kan han glede seg til å leke innendørs med sine nye myke leker.

EN GLAD GUTT: Matthew Leander (2) har et komplisert sykdomsbilde med både epilepsi, astma, reflux og stiv muskulatur. I høst og vinter kan han glede seg til å leke innendørs med sine nye myke leker. Foto: FOTO: Privat

Ikke hjelp å få

MYK LEKEPLASS: Med denne lekeplassen laget av skummoduler kan Matthew (2) endelig få boltre seg trygt innendørs. Foreldreklubben betaler regningen på nesten 10 000 kr.

MYK LEKEPLASS: Med denne lekeplassen laget av skummoduler kan Matthew (2) endelig få boltre seg trygt innendørs. Foreldreklubben betaler regningen på nesten 10 000 kr. Foto: FOTO: Produsenten/Wesco

Alle som har eller har hatt en smårolling, vet at de trenger mye aktivitet. Når arealet er så begrenset som det nødvendigvis blir i et hus, er det ekstra viktig at lekeplassen er så stimulerende som mulig. I tillegg sliter Matthew med epilepsi, og under trening bør det derfor være myke apparater i tilfelle han får anfall.

- Tidligere var det et tilbud hos Navs hjelpemiddelsentral om utlån av leker og hjelpemidler til barn som trenger det, forteller Camilla.

Dette tilbudet eksisterer ikke lenger. Da foreldrene til Matthew henvendte seg til Nav for å få støtte til innkjøp av hjelpemidler og leker tilpasset Matthew, fikk de avslag.

- Vi fikk tilbakemelding fra Nav på at dette kan kjøpes i nettbutikker og koster ikke mer enn en vanlig hverdagsøkonomi.

Men lekesettet med skummoduler som familien har fått varmt anbefalt koster nesten 10 000 kr.

Sparte og sparte

- Vi vil jo det beste for vår lille Matthew. Og vi sparer og sparer. Men med alle utgiftene til andre hjelpemidler, hadde vi ikke hatt råd til dette på lenge ennå.

Derfor var gleden så stor da vi ringte og gratulerte den første heldige i "Godviljen".

- Det hadde jeg aldri trodd! Tenk at vi skulle være så heldige! Jeg bare søkte, og trodde vel egentlig aldri at vi skulle få denne så sårt tiltrengte hjelpen. Nå gleder jeg meg til å ringe mannen min og fortelle det. For en fin dag dette ble, avslutter en glad mamma.

Søk du også

Ved å delta i "Godviljen", kan du vinne hjelpen du trenger til en maksimal verdi på kr 10 000.

Om Foreldreklubben

Foreldreklubben.no er en gratis fordelsklubb for foreldre og for de som venter barn. Det er ingen forpliktelser tilknyttet medlemskapet. Foreldreklubben har snart 20.000 medlemmer.

Bli medlem her.

Kriterier

Du må være medlem i Foreldreklubben for å søke. Medlemskapet er helt gratis, og du har ingen bindingstid eller forpliktelser.

Er du ikke medlem fra før, kan du enkelt registrere deg i Foreldreklubben her.

Les mer om "Godviljen" og hvordan du søker her.

Frist 1.november

Vi gjennomfører fortløpende vurderinger frem til 1.november, så det er ingenting å vente på!

Det kan være at vi ønsker å lage en artikkel om din historie. Da tar vi kontakt med deg.

Foreldreklubben er en del av klikk.no og eies av Egmont.

Les også:

Den beste aldersforskjellen mellom barna

Mødre favoriserer førstefødte

Perfekt timing for søsken

Slik takler du to tette barn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning