Fjordland ekspress kjøttkaker med kålstuing og poteter

Inneholder bare 12 prosent grønnsaker.

TEST AV FERDIGMAT: Fjordland Express kjøttkaker med kålstuing og poteter.

TEST AV FERDIGMAT: Fjordland Express kjøttkaker med kålstuing og poteter. Foto: Foto: Tore Fjeld

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Inneholder sunne oljer

- Lite grønnsaker – bare 12 prosent (kål)

- Mye mettet fett

- Høyt saltinnhold

Kjøttkaker er en tradisjonell norsk rett som mange forbindes med hverdagsmat, men retten baserer seg som kjent på kjøttfarse og ikke renskåret kjøtt, som anbefalt. Her er det mer kjøttkaker og dessuten mindre grønnsaker enn det som anbefales ut fra tallerkenmodellen.

Og siden grønnsakene kommer i form av kålstuing blir ikke andelen grønnsaker høyere enn cirka 12 prosent. Så her kan du godt koke noen gulrøtter eller lage en råkost i tillegg, da vil du også komme opp i det anbefalte energiinnholdet for en middag. Siden det er brukt helmelk og fløte er andelen mettet fett høyere enn ønskelig, og det er også i meste laget med salt.

Spesifikasjoner

Produsent Fjordland
Pris 52.5
Ingredienser 47 % kjøttkaker i saus: 48 % kjøttkaker (65 % storfekjøtt, vann, potetmel, salt, melkeprotein, hvetefiber, laktose, tørrløk, krydder), 52 % saus (vann, fløte, hvetemel, modifisert maisstivelse, tomatpuré, sheanøtt-, raps- og kokosnøttolje, salt, aroma, farge (karamell), bestrålt krydder). 33 % poteter (poteter og salt) 20 % kålstuing: 57 % hodekål, helmelk, smør, modifisert maisstivelse, salt, bestrålt krydder.
Næringsinnhold Næringsinnhold pr. 100 g: (490 g) Energi: 105 kcal/440 kJ Protein: 3,7 g Karbohydrater: 9,3 g Herav sukkerarter: 2,1 g Fett: 5,7 g Herav mettede fettsyrer: 2,9 g Salt: 0,9 g Næringsinnhold pr. porsjon: Energi: 516 kcal/2160 kJ Protein: 18 g Karbohydrater: 46 g Fett: 28 g Herav mettede fettsyrer: 14 g Salt: 4,4 g
Kilopris

Konklusjon

Kunne gjerne vært mer grønnsaker og mindre kjøttkaker.

Vår karakter

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag