Flekkfjerning

Hårspray fjerner tusj på en-to-tre. © Knut Bjørheim

Mange barn elsker å tegne, og hva er vel ikke mer spennende enn å lage sitt helt egne kunstverk på den hvite bokhylla i stua? Flekker av tusj på møbler kan være håpløse å få bort. Men det er faktisk mulig, bare man har de riktige remediene for hånd. Vi gir deg verdens enkleste råd om hvordan du fjerner små og store uønskede kunstverk fra vegger og møbler.

Se her hvordan du fjerner klistremerker

Det beste rådet for å fjerne en flekk fra hvilken som helst overflate er å prøve å fjerne den så raskt som mulig. Når det gjelder tusj viser det seg at god gammeldags hårspray fjerner flekkene uten at malingen samtidig går bort.

Slik gjør du det:

Prøv å spraye hårspray på en liten flekk på innsiden av en skuff eller liknende. Dette for å være sikker på at malingen ikke går av.

1.Spray hårspray direkte på flekkene. Bruk rikelig.

2.Tørk av med en myk klut.

3.Gjenta til flekkene er borte.

4.Husk vask av med såpe og vann etterpå.

Vi har kun testet dette på malte og behandlede overflater og gjør oppmerksom på at effekten ikke er den samme på ubehandlet tre.

Se Forbrukerportalens flekkfjerningsråd

- Hårspray inneholder trolig et løsemiddel som gjør at flekkene løses opp, forteller forskningsleder ved SIFO Ingun Grimstad Klepp.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!