Pinlige familiebilder:

Disse bildene burde ha blitt i skuffen

Her er familiebildene som absolutt burde blitt i albumet. I stedet har de havnet på nettet.

GENSERGLEDE: Denne familien har staset seg skikkelig opp for årets familiefoto.

GENSERGLEDE: Denne familien har staset seg skikkelig opp for årets familiefoto. Foto: Foto: awkwardfamilyphotos.com

Publisert Oppdatert
SOVNET: Har brudgommen sovnet, eller drømmer han om eksen? Foto: <a href="http://awkwardfamilyphotos.com/">Awkward Family Photos.com</a>

SOVNET: Har brudgommen sovnet, eller drømmer han om eksen? Foto: Awkward Family Photos.com

Barndomskameratene Mike Bender og Doug Chernack spiste lunsj sammen, temaet var pussige og pinlige familieøyeblikk og vips så var spiren til et nettfenomen lagt.

De to var skjønt enige om at alle familier har ett eller annet rart over seg, og at den aller beste måten å se det på er gjennom familiebildene.

Etter noen bildesøk på nettet og e-poster til deres egne familier med spørsmål om de hadde bilder å bidra med, så nettstedet Awkward Familiy Photos dagens lys.

Leter ikke lenger etter bilder

Skaperne av nettstedet har siden starten i mai i år ikke behøvd å lete etter flere bilder. Nå strømmer bildene på fra mange land verden over.

Mike Bender skriver i en e-post til Dagbladet Magasinet at nettstedet nå mottar 200-300 bilder hver dag.

- Jeg tror bloggen sier noe om det universelle ved familier og hvor rare de er, sier Bender til Dagbladet Magasinet.

KVELEREN: - Dette skjer når din mannlige rollemodell er både gymlærer og prest, heter det i den originale bildeteksten. Foto: <a href="http://awkwardfamilyphotos.com/">Awkward Family Photos.com</a>

KVELEREN: - Dette skjer når din mannlige rollemodell er både gymlærer og prest, heter det i den originale bildeteksten. Foto: Awkward Family Photos.com

Ingen markedsføring

Uten noen som helst form for markedsføring har Awkward Family Photos blitt en hit verden over.

Ifølge Time.com hadde nettstedet 800.000 sidetreff allerede en uke etter oppstarten.

Siden da har nettstedet blitt spredt gjennom nettets kommunikasjonsformer, og det er ikke brukt en eneste krone på markedsføring.

Ifølge Dagbladet Magasinet har nettstedet hatt hele 22 millioner treff i løpet av første måned. Mennene bak har også fått lagt inn annonser på sidene.

Usensurert og ubehagelig

Time.com skriver at bildene formelig har flommet inn til Bender og Chernack. Og kanskje, heldigvis, har ikke alle vært sensurert fra avsenderne.

DOBBELT OPP: To sett tvillinger på date. Foto: <a href="http://awkwardfamilyphotos.com/">Awkward Family Photos.com</a>

DOBBELT OPP: To sett tvillinger på date. Foto: Awkward Family Photos.com

- Vi fikk inn et bilde av en kvinne som fødte i vann. Hun syntes det var pinlig. Vi synes det var ubehagelig, sier Bender. Bildet ble ikke publisert.

Barndomskameratene har også fått inn bilder fra folk som har angret seg i ettertid. Og de ønsker at nettstedet skal være humoristisk og ikke slemt.

Et av bildene som er fjernet i ettertid ble sendt inn av en kvinne som senere sa at hun var full da hun sendte inn et bilde, og at hun angret.

Spre dine blinkskudd

Har du familiebilder du sitter og ler av, og gjerne vil dele med andre er du nærmest garantert oppmerksomhet på Awkward Family Photos.

Du må bare passe på at du har samtykke fra alle som er avbildet om at det er greit for dem å bli hengt ut til latter og kanskje forargelse på nettet.

HØYT HÅR: Dette må være Gina og Tommy som Bon Jovi synger om i låta "Living On A Prayer". Foto: <a href="http://awkwardfamilyphotos.com/">Awkward Family Photos.com</a>

HØYT HÅR: Dette må være Gina og Tommy som Bon Jovi synger om i låta "Living On A Prayer". Foto: Awkward Family Photos.com

Les også:

Slik tar du bedre bilder (video)

Lær å ta bilder av barn

Stor test av digitale fotorammer

MAMMA POSERER: Et noe originalt familiebilde fra badeferien. Foto: <a href="http://awkwardfamilyphotos.com/">Awkward Family Photos.com</a>

MAMMA POSERER: Et noe originalt familiebilde fra badeferien. Foto: Awkward Family Photos.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning