Disneyland Paris:

Den store Disney-guiden

Uansett alder finner du noe å glede deg over i flotte Disneyland Paris.

DISNEYMORO: Disneyland er morsomt - både for liten og stor. Les hva du kan gjøre i Disneyland her.

DISNEYMORO: Disneyland er morsomt - både for liten og stor. Les hva du kan gjøre i Disneyland her. Foto: Foto: Paul Hiffmeyer / AP

Publisert Oppdatert
DISCOVERYLAND: Emil og Fredrik utnevnte Buzz Lightyear-karusellen til sin Disneyland-favoritt.

DISCOVERYLAND: Emil og Fredrik utnevnte Buzz Lightyear-karusellen til sin Disneyland-favoritt. Foto: Foto: Wenche Aale Hægermark

Jeg kommer aldri til å slutte å imponeres av Disney-parkene. Her er all utsmykning gjennomtenkt til den minste detalj - og jeg tør påstå at uansett alder så finner man noe å glede seg over.

Disneyland Resort Paris består av to parker; Disneyland Park og Walt Disney Studios Park. Sistnevnte passer best for større barn - fra 10 år og oppover.

Disneyland er delt inn i fem områder:

Main Street USA ligger like innenfor inngangsporten, og gjengir en amerikansk småby, slik de så ut for rundt hundre år siden.

Frontierland er Ville Vesten med blant annet Pocahontas indianerlandsby.

Adventureland med Peter Pan, Kaptein Krok, og ikke å forglemme Indiana Jones.

Discoveryland med inspirasjon fra verdensrommet - og et naturlig sted for romspeidere og Star Wars-entusiaster. Blant annet Buzz Lightyear har både sin egen attraksjon og pizzarestaurant.

Les også:

Barnas Berlin

Barnevennlige Paris

DISNEYMORO: Disneyland i Paris holder åpent året rundt.

DISNEYMORO: Disneyland i Paris holder åpent året rundt. Foto: Foto: Scanpix / AP

Fantasyland med Torneroseslottet i sentrum. Glem ikke å ta turen innom attraksjonen "It's a small world", her kan både de yngste barna og foreldrene glede seg over de fantastiske detaljene og ikke minst kreativiteten!

SLOTTET: Disneylands flotteste bygg - Torneroseslottet.

SLOTTET: Disneylands flotteste bygg - Torneroseslottet. Foto: Foto: Wenche Aale Hægermark

Fantasyland har dessuten en prinsesserestaurant der alle små prinsesser rett og slett føler at de har kommet til drømmestedet. Her står Askepotts vogn utenfor og alle disneyprinsessene går rundt og hilser på barna. Og som ellers i parken, franskmennene legger mye stoltheten i maten, så menyen er det heller ikke noe å si på. Det kan imidlertid være lurt å booke bord på forhånd.

En naturlig ulempe med en så flott attraksjon som Disneyland Paris er at det nesten alltid er ganske lange køer. I den sammenheng er noen gode tips på sin plass:

1. Kjøp inngangsbilletter før dere kommer til parken

Enten på nettsiden til Disneyland Paris, hos reisebyråer eller RATP (selskapet som opererer metroen og togene i Paris). Da kan dere faktisk spare opptil to timer når køene er som lengst!

2. Benytt FastPass-systemet for alt det er verdt!

SNØHVIT: Disneyland er en populær familiepark året rundt. Nærmeste Disneyland finner du i Paris.

SNØHVIT: Disneyland er en populær familiepark året rundt. Nærmeste Disneyland finner du i Paris. Foto: Foto: Scott Brinegar / Scanpix / AP

Til de mest populære attraksjonene finnes det egne FastPass-billetter, og disse er gratis. Systemet fungerer slik: Ved FastPass-attraksjonene finnes FastPass-billettbokser, putt inn inngangsbillettene så får dere FastPass-billetter tilbake sammen med inngangsbillettene. På FastPass-billettene er det angitt en tidsperiode på en halvtime, og det er i dette tidsrommet dere kan benytte passene til den aktuelle attraksjonen. Jo flere folk det er parken desto lengre frem i tid er FastPass-tidsrommet, og det er bare mulig å ta et FastPass per inngangsbillett til en attraksjon under samme tidspunkt. Så velg ut en attraksjon med FastPass som dere har lyst til å prøve, gå dit og hent billettene så snart dere kommer inn i parken. Kanskje er det én time til det er deres tur. Den nærmeste fra inngangen tror jeg er Buzz Lightyear Lazer Blast. Når FastPass-tidsperioden starter lønner det seg først å hente nye FastPass til en annen attraksjon, og så gå tilbake å kjøre attraksjonen som tidsperioden gjelder for.

ASKEPOTT: Livia på fem år syntes Askepotts vogn var utrolig flott.

ASKEPOTT: Livia på fem år syntes Askepotts vogn var utrolig flott. Foto: Foto: Wenche Aale Hægermark

Da vi besøkte Disneyland (i påsken) ventet vi som lengst et kvarter i en FastPass-kø, mens de som stod i den ordinære køen måtte vente opptil to timer. Så det er mye tid - og ikke minst frustrasjon å spare på å benytte FastPassene.

3. Reserver bord på restauranten der dere vil spise middag

Det gjelder spesielt på restaurantene der det ikke serveres buffé, for disse blir først fulle. For alle med små prinsesser finnes som sagt knapt noe bedre enn Prinsesserestauranten i Fantasyland. Men det finnes mange spisesteder å velge mellom og noen for en hver smak.

Les også:

Påske i fornøyelsespark

Barnevennlige Paris

Tilbake til Klikk Reise

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning