President Barack Obama

Dear Mr. President

Her er ønskelisten til Barack Obama fra amerikanske foreldre.

OBAMA I VOKS: Melody Wolff, fra Seattle, men som bor i London fikk i likhet med andre amerikanere i dag gratis inngang  til Madam Tussaud's museum for å se Barack Obama i voks. Sammen med sin fire måneder gamle sønn.

OBAMA I VOKS: Melody Wolff, fra Seattle, men som bor i London fikk i likhet med andre amerikanere i dag gratis inngang til Madam Tussaud's museum for å se Barack Obama i voks. Sammen med sin fire måneder gamle sønn. Foto: FOTO: Scanpix

Publisert Oppdatert

Tirsdag 21. januar 2009 ble Barack Obama innsatt som president. Ifølge redaktørene av det amerikanske nettstedet Parenting.com er dette noen av kravene amerikanske fedre og mødre kan stille til den nye presidenten.

Invester i utdannelse

Utdannelsesprogrammer for spesielt utsatte barn er kuttet med 1 milliard dollar siden 2002, og mindre enn 40 prosent av barna som trenger slike tilbud får muligheten.

Gjør helsevesenet tilgjengelig for alle

Ett av tolv amerikanske barn har ikke en helseforsikring, selv om foreldrene deres jobber. Millioner av mennesker har helseforsikring, men får ikke riktig behandling fordi forsikringen ikke dekker sykdommene deres eller egenandelen er for høy.

- Vi mener det burde ingen mødre eller fedre burde lure på om de har råd til å ta med barnet til legen, sier redaktørene av Parenting.com

Gjør fattige barns liv bedre

13 million barn i USA lever i fattigdom, og antallet har økt siden år 2000. Fattige barn tar sjeldnere utdannelse, og dette gjør det vanskelig for dem å ut av den onde fattigdomssirkelen. Invester i utdanning, jobb- programmer, og hev minumunslønningene.

Hjelp nybakte fedre og mødre

The Family and Medical Leave Act i USA lar arbeidstagere få opp til tolv uker ubetalt permisjon for å ta seg av en ny baby, et nytt adoptivbarn eller et nytt fosterbarn. Men ifølge Parenting.com er det fortsatt 40 prosent av amerikanske arbeidere som ikke er besluttet av denne loven. Bare tre stater har betalte permisjoner, så presidenten må hjelpe andre stater til å finansiere slike ordninger.

Gi bedre hjelp til krigsmødre

Det er ca. 10.000 mødre som tjenestegjør i Irak elle Afghanistan, og mange har opplevd sterke krigstraumer og lan adskillelse fra familiene sine. Disse kvinnene savner et got nok psykisk helsetilbud til seg selv og barna.

Hjelp "mompreneurs"

Bedre støtteordninger til kvinner som driver små gründerbedrifter og som kan hjelpe USA med å "booste" økonomien.

Bedre tilbud til kvinner som lever med familievold

Fem millioner kvinner lever med familievold, og over halvparten av disse har barn under tolv år. The Violence Against Women Act må bli styrket, og det må bli et bedre støttesystem for disse kvinnene.

Bedre støtteordninger

Mindre enn halvparten av foreldre som har krav på bidragspenger får det. Dette må gjøres noe med!

Les også: Tidenes største Web-happening

Les også: Hold deg unna andres oppdragelse

Les også:Kalt opp etter presidenten

Les også: Skremmer ungene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning