MONA GRUDT:

-De forguder hverandre

Mens de fleste norske kvinner venter ca tre år mellom første og andre barn, er det over ti år mellom barna til Mona Grudt. Det er mange fordeler med det, mener hun.

FINT MED ALDERSFORSKJELL: Mona Grudt tror det er mange fordeler med å ha noen år mellom barna.

FINT MED ALDERSFORSKJELL: Mona Grudt tror det er mange fordeler med å ha noen år mellom barna. Foto: FOTO: Stella

Publisert Oppdatert

- Det blir jo litt mindre hektisk for oss som foreldre. Oliver (12) er jo ganske selvstendig og klarer mye selv. Dessuten hjelper han masse til med Milla (snart 2), sier Mona Grudt.

LES OGSÅ: Best med mamma hjemme?

Forguder hverandre

Mindre sjalusi blir det også.

- Oliver synes jo Milla er den søteste lille jenta i verden, akkurat som oss. Og Milla forguder storebroren sin, og lyser opp når han kommer fra skolen. Jeg tror det gjør noe med forholdet mellom dem.

Egen erfaring

Mona har selv en søster som er sju år yngre enn henne.

- Vi fikk jo ikke den nære kontakten med hverandre før vi ble nesten voksne. Jeg husker jeg bare synes hun var den irriterende lillesøsteren min som kom inn på rommet mitt når jeg ikke ville. Før Milla kom var jeg derfor veldig trist for at ikke Oliver skulle få et søsken som var mer jevnaldrende. Men nå i ettertid ser jeg at det er veldig mange fine ting med denne aldersforskjellen, og jeg gleder meg til at jeg kan be ham ta bilen og kjøre og hente Milla på turn f.esk.

Skifter partner

Mona Grudt tror mange i dag har en del år mellom barna sine, fordi de skifter partner. Hun fikk Oliver med eksmannen Lasse Berre og datteren Milla med Brody Bittrick.

- Når man går fra hverandre tar det tid før man møter en ny, og det tar tid å etablere et forhold og bestemme seg for å sette et barn til verden. Det er viktigere å ha tenkt godt igjennom de valgene enn at barna er nær hverandre i alder, sier Mona Grudt.

Mona Grudt er sjefredaktør i Ditt Bryllup som i likhet med klikk.no eies av Hjemmet Mortensen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning