FARSDAG

– Bør ikke feire farsdagen

– Mange barn har ikke kontakt med far, så vi bør la være å feire farsdagen, mener Arve Juritzen.

NEI TIL FARSDAG: Kjendispappa Arve Juritzen feirer ikke farsdagen. Her med datteren Aida i bryllupet til standup-mogul Elina Krantz.

NEI TIL FARSDAG: Kjendispappa Arve Juritzen feirer ikke farsdagen. Her med datteren Aida i bryllupet til standup-mogul Elina Krantz. Foto: Foto: Morten Bendiksen

Publisert Oppdatert
FEIRER IKKE DAGEN: NRKs Finn Bjelke og forfatter av flere pappabøker mener hver dag bør være en fardag, og feirer derfor ikke dagen.

FEIRER IKKE DAGEN: NRKs Finn Bjelke og forfatter av flere pappabøker mener hver dag bør være en fardag, og feirer derfor ikke dagen. Foto: FOTO: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix

Vi feirer ikke farsdagen hjemme hos oss, fordi vi mener at hver dag skal være en farsdag

Den profilerte programlederen, kjent fra en rekker tv-programmer og tidligere Medlem av mannspanelet synes ikke vi skal feire verken farsdag eller morsdag, eller dyrke disse dagene.

Føler noe mangler

- Farsdag og morsdag er to tullete kommersielle dager som burde vært dyttet i skuffen for lenge siden, mener Arve Juritzen. Han kommer ikke til å feire farsdagen, og har heller ingen ønsker om å markere den.

- Mange barn har ikke kontakt med far, så vi bør la være å feire dagen. Den skaper bare sand: De som ikke bor sammen med sin far, føler at noe mangler, sier Juritzen og viser til skilsmissetallene og nye samværsformer.

Derfor ønsker han seg heller ingenting til farsdagen.

- Skulle det komme noe, tar jeg selvsagt i mot, men det er ikke noe vi flagger for og oppfordrer til, sier han.

LES OGSÅ: Enslige Arve Juritzen raser mot Jens.

Feirer ikke dagen

NRKs Finn Bjelke og forfatter av flere pappabøker feirer ikke farsdagen.

- Vi feirer ikke farsdagen hjemme hos oss, fordi vi mener at hver dag skal være en farsdag. Det er bare handelsstanden som vil at vi skal kjøpe mer.

En natt med barna inntil seg

FEIRER FARSDAGEN: Profilert håndballspiller Svein Erik Bjerkrheim drømmer om revy og en bedre middag sammen med kona Susann Goksør Bjerkrheim på farsdagen.

FEIRER FARSDAGEN: Profilert håndballspiller Svein Erik Bjerkrheim drømmer om revy og en bedre middag sammen med kona Susann Goksør Bjerkrheim på farsdagen. Foto: FOTO: Scanpix

Får jeg velge fra øverste hylle, så ville det være en revykveld og bedre middag med kona

Småbarnspappa og tidligere håndballspiller Svein Erik Bjerkrheim derimot feirer farsdagen og har et drømmeønske.

- En natt med barna inntil meg i senga er mitt ønske. Jeg har to små barn 2 og 4 år, og synes det er koselig at barna kommer inn til oss i senga om natta, mens kona mi helst vil at de skal ligge i sine egne senger om natta, sier Bjerkrheim. Han er gift med Susann Goksør Bjerkrheim, profilert håndballspiller og deltaker i " Skal vi danse".

- Får jeg velge fra øverste hylle på denne farsdagen, så ville det være en revykveld og bedre middag med kona mi, sier han.

- Hva får du til farsdagen, tror du?

- Jeg tror jeg får en fin tegning av eldstemann, og så pleier jeg å få en god middag sammen med kona og barna.

LES OGSÅ: Norske menn på førsteplass.

LES: Flere saker om foreldrerollen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning