STOR KÅRING: Redaktør for Foreldre & Barn, Mari Blindheim Midtstigen, er imponert over kandidatene i den store kåringen av årets mamma og pappa.

Vi spurte dere lesere om dere kjente en mamma eller en pappa som fortjener ekstra oppmerksomhet for å ha gjort hverdagen bedre for andre – uten å forvente noe tilbake. En som har gjort livet lettere og lysere for familien, naboer og venner.

- Det er bare å irettesette barna mine hvis de fortjener det!

Og gjett om vi fikk respons!

Vi har brukt magasinet Foreldre & Barn, nettsidene foreldre.no, Facebook og Instagram for å finne de aller beste, og dere har sendt inn mange forslag. Det har vært en glede og en utfordring å finne de fem nominerte til denne tittelen.

Lykken er et lite dyrebarn

- Vi ønsker å hylle de ekte hverdagsheltene der ute. I Norge finnes det så mange småbarnsforeldre som bysser, trøster, smører, synger og klemmer seg gjennom dag og natt for å gjøre det beste for barna sine. I denne kåringen har vi lyst til å premiere en person som gjør livet lettere og lysere for folk rundt seg, sier en entusiastisk redaktør for Foreldre & Barn, Mari Blindheim Midtstigen.

- Alle de nominerte har også til felles at de ikke bare ser sine egne avkom, men også har et hjerte som banker for andre barn.

Det finnes mange der ute som fortjener en pris, og det har vært vanskelig å vurdere alle de innsendte kandidatene opp mot hverandre.

- Vi har fått inn veldig mange bidrag, og jeg er blitt rørt over mange av historiene om mennesker som sprer glede og trygghet rundt seg, sier redaktøren.

Nå har vi lest og vurdert, diskutert og applaudert – og under kan dere se de fem nominerte. Redaksjonene vil kåre vinneren, men og lesere kan være med å påvirke.

Stem frem din favoritt ved å sende sms. (3 kroner per sms).

I tillegg til et reisegavekort på 20.000 til vinneren, deler vi ut flotte trykk fra to kunstnere og blomster til to andre som fortjener en påskjønnelse for sin innsats for familien venner, naboer og lokalmiljø.

Lykke til, alle sammen!

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!