Kort sagt:

+ God komfort

+ Flere sittestillinger

+ Barnet sitter høyt


- Vanskelig å flytte mellom biler

- Stor stol som kan ta vel mye plass i mindre biler

- Kronglete rengjøring

Besafe Izi Combi finnes i to versjoner, med og uten Isofix. Stolen får mange positive tilbakemeldinger når det gjelder komfort, men er vrien å flytte på og montere.

Monteringen er enklere med Isofix, utfordringene med regulering og flytting er de samme for begge versjonene. Snittpoengsummen er 4,1.

Les hele saken

Montering og brukerveiledning: 4

Bruksanvisning og første gangs montering.

Her kommer det an på om du har versjonen som skal festes med Isofix eller setebeltene. Brukerne som har setebeltefeste gir i snitt karakter 3, mens Isofix-brukerne gir 5. Det er mange tilbakemeldinger på vanskelig montering fra de som har setebelte-versjonen: "Monteringen er i prinsippet enkel, men det er vanskelig å få tredd beltet gjennom den røde festeanordningen på bøylen på riktig måte - vanskelig å få beltet gjennom på riktig måte sånn at vridninger på beltet mellom bøylen og festet i bilen unngås." Setet er plasskrevende både i lengde og bredderetningen. Sammenlignet med andre bakovervendte seter tar det mye plass i bilen i forhold til hvor god plass barnet har i setet.

Komfort: 5

Komfort i bakover- eller forovervendt stilling samt langtur-komfort.

Komfortmessig en veldig god stol mens barnet er relativt lite. Flere mener komforten er mindre bra lenge før vektgrensen på 18 kg er nådd. Bratt sittestilling, syns noen. Ellers godt fornøyde brukere.

Sikkerhet: 4

Nyeste resultat i internasjonale sikkerhetstest i regi av den internasjonale testorganisasjonen ICRT (Kilde: Forbrukerrådet).

Regulering og flytting: 3

Regulering av sete og stropper, flytting mellom ulike biler.

Brukere av begge versjoner (Isofix/setebelte) synes det er svært kronglete å flytte setet mellom biler. De fleste er ellers fornøyd med reguleringen av stropper og stillinger.

Rengjøring: 4

Hvor enkelt er det å vaske/rengjøre bilstolen?

Blandede erfaringer, her er en: "Trekket er vanskelig å ta helt av, og kan ikke vaskes på mer enn 30 grader. Svært upraktisk og uhygienisk når barnet kaster opp i bilen. Det tar lang tid å ta av trekket."

Spesifikasjoner

Produsent HTS Besafe
Pris 5 000,00
Vektklasse 0-18/9-18 kg
Festesystem Isofix eller setebelte og forankringsseler- to ulike versjoner
Sitteretning Kombi

Konklusjon

Komfortabel stol med endel praktiske ulemper.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!