I steden for å begynne med grøt som den første matretten, kan du begynne med middag. Og det første du gir barnet ditt kan være potet.

Lett å like

Potet inneholder en lettfordøyelig stivelse. Den er rik på C-vitamin og er lett å mose.

Kok helst poteten med skallet på. Da beholder du mer av de gode næringsstoffene enn når du koker en skrellet potet.

Ta av skallet på den kokte poteten, del den opp og press den i en hvitløkspresse eller bruk kjøkkenmaskin. Tilsett utpumpet morsmelk, morsmelkerstatning, eller vann med litt matolje. Morsmelken vil gjøre poteten enda mer lettfordøylig.

Mosen skal være fin, glatt og ikke ha for tykk konsistens.

Smaksprøver først

De første middagene er smaksprøver. Start forsiktig med 1 teskje første dag, 2 teskjeer neste dag o.s.v.

Når barnet er vant til smaken og tåler mosen godt, tilsetter du nye matvarer, men kun en matvare av gangen. Da blir det lettere å luke ut matvarer barnet eventuelt ikke tåler.

Tilbake til barnets 4. måned.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!