Babyen kan bli veldig glad i vann! Dessuten får de en sunn og god vane med å bruke vann til å slukke tørsten. Og godt vann er jo godt. Det er fantastisk å høre (om noen år): Mamma, jeg er tørst! Har du VANN"?

Ny smak

Kok litt vann og lunk det i kjøleskapet. La barnet få noen teskjeer pr. dag til å begynne med. Øk antall teskjeer etterhvert.

Gjenta dette daglig, og vær tålmodig. Husk at vann er uvant for barnet. Det er vant til søt morsmelk til nå, men smaken kan være en ny og spennende opplevelse selv om morsmelk fortsatt foretrekkes.

Vann kan også være godt å ty til dersom det blir varme dager. Babyer er sårbare for væsketap både ved høye temperaturer og febertilstander.

Nattdrikk

Med tanke på senere søvnproblemer er det også en fordel å venne barnet til å bli glad i vann. Tenk deg når barnet ditt våkner om natten etter at det får tenner. Da er det en fordel å kunne gi det vann, isteden for melk eller saft.

Når du har vent babyen din til smaken av vann, har det også muligheten til å bli utørst uten at den nødvendigvis får næring. Kanskje blir det ikke så attraktivt å våkne midt på natta lenger?

Start tidlig

Det er mye å oppnå med å innføre gode vaner tidlig. Selv om sukkerinntaket hos barn har gått kraftig ned de siste årene, er det fortsatt et av de største helseproblemene. Brus, saft og juice inneholder mye sukker.

Barnet vet ikke om noe annet enn det du tilbyr. En god regel er at du bestemmer hva barnet skal drikke, og barnet bestemmer hvor mye det skal drikke.

Tilbake til barnets 3. måned

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!