H&M

Barnekofte gir kvelningsrisiko

Flere kunder har klaget. H&M trekker tilbake en barnekofte som innebærer en kvelningrisiko for små barn.

KVELNINGSRISIKO: Hennes & Mauritz ber kundene levere tilbake denne strikkede grå barnekoften. Plagget kan medføre at småbarn kveles.
KVELNINGSRISIKO: Hennes & Mauritz ber kundene levere tilbake denne strikkede grå barnekoften. Plagget kan medføre at småbarn kveles.
Sist oppdatert

Hennes & Mauritz trekker tilbake den grå barnekoften fra markedet etter at flere kunder har reklamert på den.

H&M har nå oppdaget at plagget ikke oppfyller sikkerhetskravene. Koften loer, noe som innebærer at små barn kan bli kvalt.

I Norge har H&M solgt cirka 1400 stykker av disse koftene. Totalt er det solgt rundt 25 000 eksemplarer på verdensbasis.

Les også: Farlige pølser for gravide

Nå ber de kundene levere klesplagget tilbake til butikken.

- Vi gjør dette fordi vi har fått kjennskap om at koften loer på grunn av lange ullfibre, og at det derfor finnes en kvelningsrisiko om barnet får i seg for mye lo. Vi har nylig fått inn et fåtall reklamasjoner og vi vil ta vårt ansvar og trekker tilbake koften, sier presseansvarlig for H&M i Norge, Anna-Maria Mohlin.

Beklager ovenfor kundene

Mohlin sier de stiller ekstra høye kvalitets- og sikkherhetskrav på sine barneprodukter.

- Når et produkt feilaktig har passert testingen vår så tar vi konsekvensen av det og trekker tillbake produktet av omsorg for våre kunder. Vi beklager at koften har gått igjennom våre sikkerhets- og kvalitetstester, sier Mohlin til klikk.no.

Kundene som har kjøpt den strikkede koften kan levere den tilbake i en H&M-butikk og få tilbake pengene. Plagget finnes i størrelsen 62-86, alder 2 -18 måneder. Den består av 60 prosent akryl og 40 prosent alpakkaull.

Ingen ulykker er rapportert som følge av koften.

I oktober valgte Lindex å tilbakekalle en babylue fordi den medførte en sikkerhetsrisiko.

Les også:

Slik kler pappa opp barnet

Klikk fram antrekket

Flere saker på: Klikk Foreldre

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2008, og sist oppdatert 29/04 2017.

Les også