Motegiganten Zara lanserte nylig en t-skjorte for gutter i treårsaldreren, tilsynelatende inspirert av Ville Vesten. Genseren skapte imidlertid assosiasjoner hos leserne. Med blå og hvite striper og en stor stjerne på brystet gikk tankene til andre verdenskrig og konsentrasjonsleire, og folk reagerte med avsky.

De 7 mest meningsløse tingene til babyer

- Genseren vitner om en enorm historieløshet, er blant reaksjonene verden over.

Kleskjeden har nå trukket genseren fra markedet, og legger seg helt flate.

- Vi beklager på det sterkeste. T-skjorta var inspirert av sheriff-stjernene fra klassiske westernfilmer og er ikke lenger i salg.

Forstander i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn, reagerer sterkt på t-skjorta.

- Dette er nok snakk om en ung klesdesigner helt uten historiekunnskaper. Men det er det som forferder meg, at noen ikke får denne assosiasjonen. En gul davidstjerne på venstre bryst, det kan kun assosieres med davidstjernen jødene måtte sy på klærne sine i mellomkrigstidens Tyskland, som var et ledd i dehumaniserinen av jødene. Zaras modell ser ut som davidsstjernen på fangedraktene, det vanskelig å bortforklare, sier han til Aftenposten.

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!