Test av vinterdress 2015

Nykommer best i test

Den beste vinterdressen har du sannsynligvis aldri hørt om.

UNIVERN: Produsenten av verneutstyr til industri er ikke mest kjent for barneklær. Men vinterdressen får toppscore i alle kategorier. FOTO: Astrid Waller

UNIVERN: Produsenten av verneutstyr til industri er ikke mest kjent for barneklær. Men vinterdressen får toppscore i alle kategorier. FOTO: Astrid Waller

Publisert Oppdatert

Om testen:

På oppdrag fra Foreldre & barn har svenske Textil & Läderlaboratoriet testet ti av høstens nye vinterdresser for barn. Vi har testet vanntetthet, slitestyrke, rivestyrke og pusteevne. I tillegg har vi testet om dressene inneholder farlige stoffer og om de er sikre for barna.

De ulike testparameterne er vektlagt på følgende måte: Vanntetthet 40 prosent, slitestyrke 30 prosent, rivestyrke 20 prosent og pusteevne 10 prosent.

Vinterdressene er gitt poeng, delkarakterer og sammenlagte karakterer på en skala fra en til seks, der seks er best. Dressene er testet i henhold til internasjonale standarder.

VANNTETTHET: Dressene er testet i henhold til den europeiske standarden EN 20811:1992/60cm/min og EN ISO 6330:2012. Dressene ble testet etter at de er vasket tre ganger etter vaskeanvisningen på plagget. Vanntettheten ble målt etter hvor mye vanntrykk i antall meter dressene tåler før de begynner å absorbere vann. Dressene må tåle en vannsøyle på minst to meter, som er grensen for vanntetthet. Både selve materialet og sømmene på dressene er testet.

SLITESTYRKE: Testmetode EN 530:2010, 2, er brukt. To prøvebiter fra hvert plagg ble lagt i en maskin med sandpapir, for å finne ut hvor slitesterkt det er og hvor fort det går hull på materialet. Testen ble gjort før dressene ble vasket.

RIVESTYRKE: Testmetode EN ISO 13937-2:2000 er brukt. Hvor mye kraft skal til for å rive hull i materialet? Vi har testet hvor mye som skal til for at det blir hull hvis barnet kommer borti en gren eller setter seg fast i et håndtak. Testen er gjort før dressene ble vasket.

PUSTEEVNE: Det er målt hvor mye vanndamp som passerte gjennom dressene på en viss tid, Standard EN ISO 15496 er brukt.

SIKKERHET: Samtlige dresser er testet og vurdert opp mot den europeiske sikkerhetsstandarden EN 14682:2007. De er testet for innhold av fluorkarboner PFOS og PFOA. Disse stoffene er forbudt brukt her i landet.

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning