Helsport er ekspertenes favoritt både som barnehage og skolesekk. Sekkene er vurdert ut fra hvor gode de er å bære for barn.

Lette og praktiske testvinnere

- De har et bedre bæresystem, de er gjennomgående lettere, de har mindre unødvendig ekstrautstyr og en smalere sekkepose. En ulempe er at de mangler bunnplate til å beskytte bøkene, påpeker kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen.

Hun har vurdert sekkene sammen med fysioterapeut Ragnhild Bech.

Dette er vektlagt i testen:

* Er selene formsydde og godt tilpasset?

* Hvordan sitter sekken på ryggen, hvordan er lengden på sekken og hvordan er dimensjonen på sekkeposen?

* Hvor praktisk er sekken - er den bra i regnvær, hvordan virker spennene, har den praktiske rom og er innstillingene lette å justere?

* Pris er ikke vektlagt. Alle priser er ca-priser.

Karakterfri test

Alle sekkene er prøvd på barn i aktuell alder: Ane Sviland (6), snart førsteklassing, Timon Christian Legland Moan Paus (6), snart førsteklassing, og Oskar Sviland (4), som går i barnehage.

Det er ikke gitt karakterer til sekkene fordi en sekk som passer perfekt til ett barn, kan sitte helt feil på et annet.

Før barna prøvde skolesekkene ble de fylt med gjenstander det er realistisk å ha med til skolen: matboks, drikkeflaske, A4-perm samt en bok.

Ta med i butikken: Huskeliste når du skal kjøpe skolesekk

Se video: Slik finner du riktig skolesekk

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!