test av julekalendere

IVRIGE: Edvard (f.v.), Filip, Tord, Idun og Marta kan ikke få åpnet opp kalenderne fort nok. © FOTO: Julie Gjørven

test av julekalender

KALENDERGAVER: Marta (t.v.) og Tord viser frem pepperkakeformer og pakkelapper som er noen av gavene i Ole Brumm- kalenderen. © FOTO: Julie Gjørven

test av julekalender

IVRIGE HENDER: Når fem barn skal åpne samme julekalender, blir det hektisk aktivitet ispedd en smule kaos. © FOTO: Line Fredheim Storvik

test av julekalendere

PRINSESSE: - Se på meg, ler Tord (8), som har tatt på seg armbånd, hårspenner og en ring fra prinsessekalenderen. © FOTO: Line Fredheim Storvik

Elin Davidsen

Barna har sagt sitt

Vi testet julekalendere og tre av 13 kalendere ble trukket frem som favoritter. Se hvilke.

Snart er det 1. desember og forventningsfulle barn åpner første luke i adventskalenderen sin. Utvalget av julekalendere er stort. Klikk/foreldre har plukket ut 13 kalendere, og fått fem barn til å teste dem i en uhøytidelig test.

Se video av testen her!

Enige om en ting

Meningene er stort sett like delte som antallet julekalendere, men en ting er barna enige om: En julekalender med nesten like sjokolader er kjedelig. De vil helst ha en kalender som overrasker, og gir dem noe de ikke hadde forventet.

- Jeg elsker denne kalenderen, fordi jeg liker kinderegg, og denne kalenderen inneholder både kinderegg med figurer, karameller, små sjokolader og kjeks, sier Idun Ivarda Arnesen (8 1/2), med sjokolade rundt munnen og fanget fullt av små kalendergaver. Highschool musikal og prinsessekalenderne faller best i smak hos jentene, mens Sabeltann- og Biler- kalendrene er mest populære blant guttene.

- Den så verre ut enn den var, sier Edvard Borgard Haugen (9) og Filip Gjørven Skou (8) om High- school musikal- kalenderen.

Kalenderbøker fra Månetoppen og Barne-TV er bra likt både av jentene og guttene.

Her er barnas favoritter

De fem barna plukket ut sine favoritter, og begrunner hvorfor.

  • Martha Borgard Haugen (9): Månetoppen- kalenderen, fordi det er en bok med mange historier i, og jeg likte den.
  • Idun Ivarda Arnesen (8 1/2): Kinder-kalenderen, fordi det var mange forskjellige morsomme sjokolader, og jeg får alle kindergavene selv.
  • Tord Olav Kinge (8): Kinder- kalenderen, fordi den hadde mange små gaver og overrasket meg.
  • Edvard Sørensen Mytteis (8 1/2): Haribo-kalenderen, fordi det var masse forskjellig godteri i den.
  • Filip Gjørven Skou (8): Haribo - kalenderen, fordi det var masse godteri i den og de var ulike.

Stappmett

Barna synes det var gøy å teste julekalendere.

- Det var veldig bra å være med, fordi vi fikk spise masse sjokolade og godteri, sier Idun. Marta, Filip og Edvard nikker bekreftende.

- Det var gøy å være med, men nå er jeg stappmett, sier Tord, og lener seg tilbake i sofaen.

Nå er de spente på hva slags julekalender som venter dem hjemme.

test av julekalender

ETTER TESTEN: Ekspertene er stappmette, og slitne etter å ha testet 13 ulike julekalendere til barn: Idun Ivarda Arnesen (t.v.), Tord Olav Kinge, Marta Borgard Haugen, Edvard Sørensen Mytteis og Filip Gjørven Skou. © FOTO: Line Fredheim Storvik

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!