Body Shop Pink Grapefruit

Vi hadde høyere forventninger til denne.

Sist oppdatert

Det er flere faktorer med Body Shops dusjsåpe som trekker ned. For det første hadde testpanelet vansker med å finne innholdsfortegnelsen.

Etter minutter med spekulering kom vi frem til at flasken var utstyrt med et papir som måtte brettes dobbelt ut. Til syne kom det en nærmest uleselig innholdsfortegnelse, skrevet med små, lysegrå bokstaver med hvit bakgrunn.

- Hva i alle dager. Dette blir for dumt. Skal man liksom stå og gjøre dette på butikken før man kjøper såpen? spør Rakeie.

Et annet minus er at den har en lang innholdsliste, ergo den inneholder flere stoffer som potensielt kan reageres på.

– Denne inneholder blant annet Castor Oil, som er giftig. Årsaken til at dette stoffet er tilsatt må være at det er med på å lage den riktige konsistensen. Dette stoffet er ikke gunstig, men det giftige proteinet blir ødelagt når man utvinner oljen til kosmetikk, og da ser jeg ikke problemer med det, sier Hansen.

Et pluss er at den er tilsatt honning, noe som hevdes å være betennelsesdempende og som kan gi en positiv effekt på huden.

Mildhet

Minus for at såpen inneholder SLES og parfyme. I tillegg inneholder den flere stoffer som en potensielt kan reagere på.

pH-balanse

Optimal pH på 5.

Rengjørende virkning

Effektiv såpe som etterlater huden velduftende og fuktig.

Ingredienser

Inneholder honning, noe som hevdes å være betennelsesdempende. Ellers er innholdsfortegnelsen lang. Jo færre tilsatte stoffer, jo bedre, ifølge ekspertene.

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2015, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også