Toll og moms

Handler du fra utenlandske nettbutikker, vær klar over følgende:

  • Sendinger fra utlandet med vareverdi under 200 kroner er toll- og avgiftsfrie.
  • Det er i enkelte tilfeller toll på tekstiler med opprinnelse utenfor Europa. Tollsatsene ligger fra ca. fem til 15 prosent. Interiørartikler som ikke er tekstiler er uansett tollfrie.
  • Du må betale merverdiavgift (moms) på alle sendinger med verdi over 200 kr. Kjøper du en vare i utlandet pålegger staten deg denne avgiften (25 prosent) i det varen ankommer landet.
  • Det er firmaet som sender deg varen som tar betalt for frakt. Noen firmaer inkluderer fortollingsgebyr i fraktprisen. Sjekk fraktkostnadene når du sjekker priser, og finn ut om de inkluderer fortollingsgebyr.
  • Fraktfirmaet tar gjerne et gebyr for å fortolle varen og for å legge på momsen. Postens fortollingspris er 93 kr for varer med verdi inntil 1000 kr, og 188 kr for varer med høyere verdi.
  • Handler du over Internett har du rett til å gå fra avtalen (angrerettloven) innen 14 dager, uten å oppgi noen grunn.

(Kilde: Tollvesenet og www.posten.no)

Venter du en liten og må i gang med barnerommet? Da ha vi tipsene for deg.

Nå kan du nemlig handle interiøret ditt på nettet.

Her er våre favoritter:

Kidsparadise.no

På Kidsparadise.no får du både gulvtepper, belysning, veggdekor og annet interiør. Fra små søte stoler til herlige lamper. Bør absolutt sjekkes ut.

Hay.dk

Denne danske nettsiden fører veldig trendy interiør. Her er det ikke barnestoler med prinsessemotiver, men stilrene og trendy møbler som er i fokus.

Minifin.no

Ikke så mange produkter i denne nettbutikken, men til gjengjeld kule, retroprodukter. I tillegg til interiør finner du diverse leker.

Løvebarna.no

Alt fra romantisk sengetøy til temperaturmåler og nattlys.

Olgas oldebarn

Olgas barnebarn gir deg ikke bare møbler, men også tekstiler og tapeter. En herlig sammensetning av tremøbler og marimekko-tekstiler.

Fortsatt ikke funnet din favoritt? På FinnTorget kan du finne det meste.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!