Fletteboka er Norges første bok om hårfletting. Her lærer du alt du trenger for å gi datteren din en flette hun blir stolt av og vennene hennes vil kopiere.

Bente-Helen Schei er en firebarnsmor som elske hårfletting. I boka presenterer hun alle de grunnleggende teknikkene du trenger for å skape mange enkle og allsidige fletter.

Lær barna å rydde opp rotet sitt - hver gang.

Og de er ikke bare forbeholdt ungene, du kan finne fletter til både grå hverdager og store festdager for voksne også.

Forfatteren opprettet instagramprofilen @flettemamma i august 2013 og har fått over 67.000 følgere som ser bildene hun legger ut nesten daglig.

Blant flettene du kan lære deg er pariserflette, tvist, fiskebeinsflette, firerflette og tauflette.

Boka byr på fletter med sølv og glitter, fletter som tåler en treningsøkt og fletter til alt fra hverdag til store anledninger. Den har hele 75 steg-for-steg-instruksjoner.

Mange av flettene passer fint for voksne også, og boka har til og med et eget kapittel der pappa kan prøve seg på flettingen.

Vi fikk forfatteren til å gi oss to flettetips fra boka med steg-for-steg-forklaring. Sjekk dem ut i vår guide nederst i saken.

Les også:

Ingvild har født fire barn på fire år

Tristan (2) har besteget 200 fjelltopper

Lær å skille mellom trass og atferdsproblemer

=

NY BOK: Bente-Helen Schei har gitt ut Fletteboka, som gjør fantastiske ting med håret til datteren din. Eller deg. © Foto: Øyvind Ganesh Eknes

Les hele saken
Les alt om:

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!