Oppskrift pai med rabarbra

La barna lage sin egen sommerpai

5 små minipaier på 1-2-3!

SOMMERPAI: Tjuvstart sommerstemningen med rabarbrapai!

SOMMERPAI: Tjuvstart sommerstemningen med rabarbrapai! Foto: Foto: Per Olav Sølvberg

Publisert Oppdatert

Det er bare å glede seg: Med sommeren rett rundt hjørnet, vil det også snart bugne av saftige, solmodne bær! Jordbær, blåbær, bringebær og rips - fins det noe mer sommerlig å putte i munnen?

Riktignok blir ikke bærene modne før sommeren er godt i gang. Men mens vi venter, er det høysesong for en annen godbit: Rabarbra!

Har du verken rabarbra eller bær i din egen hage, er det garantert noen i nabolaget som har mer enn nok. Eventuelt kan du kjøpe både rabarbra og bær i butikken.

Og så, når ingrediensene er i hus, lærer du barna å lage denne deigen helt selv. Det er både enkelt og morsomt - og blir til fantastisk gode minipaier som både dufter og smaker av sommer og sol.

Hurra for barnas bærfest!

Barnas sommerpai

Til mørdeigen trenger dere:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ts kaldt vann

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Slik gjør dere det:

HEI PÅ DEIG: Mørdeig er lett å lage for små barnehender, og holder seg godt i kjøleskapet dersom du vil lage en stor porsjon.

HEI PÅ DEIG: Mørdeig er lett å lage for små barnehender, og holder seg godt i kjøleskapet dersom du vil lage en stor porsjon. Foto: Foto: Per Olav Sølvberg

Mål opp alle ingrediensene. 

Skjær smøret i terninger.

Ha mel og smør i kjøkkenmaskin eller foodprosessor. Bland til det er en kornete deig.

Tilsett sukker og vann. Kjør deigen til den er klumpete. Kna klumpene sammen.

Legg deigen kaldt i minst 30 minutter.

Diegen holder flere dager i kjøleskapet, om dere vil spare litt til senere bruk.

Bær, rabarbra eller frukt

Mens deigen blir kald lager dere klart fyllet.

Til fyllet trenger dere:

  • Syltetøy
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss sukker
  • Bær, rabarbra eller frukt etter eget ønske, nok til å dekke bunnen av paien
  • 1 egg, lett sammenvispet
  • Perlesukker

Artikkelen fortsetter under bildet.

Slik lager dere paiene:

Kjevle ut deigen til ønsket størrelse. Av denne oppskriften kan du lage 5 små paier.

FRISTENDE PAKKE: Fyll minipaiene med bær, frukt eller rabarbra som barna har plukket inn fra hagen. Eller kjøp godsakene i butikken. Knallgodt uansett!

FRISTENDE PAKKE: Fyll minipaiene med bær, frukt eller rabarbra som barna har plukket inn fra hagen. Eller kjøp godsakene i butikken. Knallgodt uansett! Foto: Foto: Per Olav Sølvberg

Legg emnene på bakepapir.

Smør syltetøy utover hele bunnen. Bland maisenna og sukker i en liten skål, og strø litt av blandingen oppå syltetøyet. Det gjør at paien ikke blir for fuktig.

Legg bær eller rabarbra i småbiter utover bunnen, men ikke helt ut i kanten. Brett kanten innover.

Smør paideigen med sammenvispet egg og strø over litt perlesukker tilslutt.

Per Olav Sølvberg

  • Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
  • Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
  • Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
  • Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.

Stekes på 180 grader i ca. 40 minutter.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag