Ukemeny uke 51

Middagene som redder den siste uken før jul

For å holde førjulstempoet i gang, trenger vi skikkelig gode middager!

Dette er middagene vi trenger den siste hele uken før jul
Dette er middagene vi trenger den siste hele uken før jul Foto: Foto: Fru Timian
Sist oppdatert

Nå går det rett og slett utrolig fort frem mot juledagene. Her gjelder det å holde seg fast i svingene og bli med etter beste evne.

Avslutninger og festligheter står i kø sammen med riktig så travle dager på jobben.

Har du fått alle julegavene i boks ennå? Både til de minste, og til de vanskelige tenåringene?

Jeg satser på å ta et skikkelig raid nå denne uken. Tar det en formiddag, så er det forhåpentligvis ikke for fullt i butikkene.

Middag i travle tider

Middag må både jeg og resten av familien ha selv om dagene er hektiske. En god middag gir også god energi.

Jeg håper derfor at du finner deg noen middager i denne ukens forslag, som du har lyst til å prøve. Her er det smaker som skal passe for både små og store.

Ønsker deg en riktig så god uke!

Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Mandag - Smakfull grønnsaksgryte

Jeg hadde egentlig tenkt å lage grønnsakssuppe, som bestandig er en stor slager i heimen, men så kjente jeg – der jeg sto og skar opp grønnsaker – at jeg var i humør for litt ekstra med smak. Kjente at det måtte litt chili til for å gire opp kroppen litt. Og chili ble det. I akkurat passe mengde!

Det ble en slager i familien dette også!

Det spiller ingen stor rolle om du bruker akkurat de samme ingrediensene som jeg brukte her. Ta det du har i kjøleskapet eller det som frister mest i butikken! Jeg robbet kjøleskapet mitt for det som var der.

Klikk deg inn til oppskriften her!

ENKEL OG RASK GRYTE: Du lager denne grønnsaksgryten på noen minutter
ENKEL OG RASK GRYTE: Du lager denne grønnsaksgryten på noen minutter Foto: Foto: Fru Timian

Tirsdag - Herlig kylling- og spinatsuppe

Kjenner du behov for å slurpe i deg en stor bolle med deilig lysegrønn suppe? Nå har du muligheten! Spinatsuppe er både enkelt og godt! Denne utgaven får følge av kylling til spinaten.

Klikk deg inn til oppskriften her!

BLI LIKE STERK SOM SKIPPER'N: Det er masse god smak og næring i denne irrgrønne suppen!
BLI LIKE STERK SOM SKIPPER'N: Det er masse god smak og næring i denne irrgrønne suppen! Foto: Foto: Fru Timian

Onsdag - Ost- og skinkegrateng

Jeg er veldig svak for all mat som kan lages ferdig i stekeovnen! Da tar jeg oppvasken mens maten lages ferdig i ovnen og når klokka ringer, er middagen klar til servering! Deilig!

Klikk deg inn til oppskriften her!

HVERDAGSGRATENG: Gratenger er bestandig skikkelig poppis hos både store og små!
HVERDAGSGRATENG: Gratenger er bestandig skikkelig poppis hos både store og små! Foto: Foto: Fru Timian

Torsdag - Saftig torsk i spekeskinke

Kombinasjonen torsk og bacon er i mitt hode bestandig vellykket! Det hvite, flakete fiskeskjøttet sammen med gyllenbrunt og sprøstekt bacon får meg til å spise akkurat litt mer enn jeg hadde tenkt. Bestandig!

Klikk deg inn til oppskriften her!

SÅNN FÅR DU TORSKEN SKIKKELIG SAFTIG: Surret og stekt!
SÅNN FÅR DU TORSKEN SKIKKELIG SAFTIG: Surret og stekt! Foto: Foto: Fru Timian

Fredag - Pølsepizza

Dette er virkelig én av de store barndomsfavorittene mine. Dette var sånn vi lagde pizzaen i Trøndelag på begynnelsen av 80-tallet, eller kanskje det var slutten av 70-årene. Og jeg drikker fremdeles iskald melk til!

Klikk deg inn til oppskriften her!

SÅNN LAGDE VI PIZZA I TRØNDELAG PÅ 80-TALLET: Pølsepizzaen er fremdeles en slager i heimen
SÅNN LAGDE VI PIZZA I TRØNDELAG PÅ 80-TALLET: Pølsepizzaen er fremdeles en slager i heimen Foto: Foto: Fru Timian

Lørdag - Pai med brie og asparges

Er du glad i pai? Det er jeg. Jeg simpelthen elsker pai! En god paibunn kan i grunn fylles med alt mulig. Her er det asparges og brie som får plass.

Klikk deg inn til oppskriften her!

FÅ HELT SPRØ OG GOD PAIBUNN: Med denne oppskriften er du sikret en sprø paibunn!
FÅ HELT SPRØ OG GOD PAIBUNN: Med denne oppskriften er du sikret en sprø paibunn! Foto: Foto: Fru Timian

Søndag - Innbakt laks i butterdeig

Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus.

Klikk deg inn til oppskriften her!

LITT JUKSING ER LOV: Bruk ferdig butterdeig til å pakke inn fisken!
LITT JUKSING ER LOV: Bruk ferdig butterdeig til å pakke inn fisken! Foto: Foto: Fru Timian

Ukens julegodterier - Lag julegodterier med barna

Ta med ungene og lag superenkelt og kjempegodt julegodteri! Det blir garantert suksess med disse søte og gode kjærlighetene på pinne!

Klikk deg inn til oppskriften her!

FØRJULSTID MED DE MINSTE: Lag julegodterier sammen med barna
FØRJULSTID MED DE MINSTE: Lag julegodterier sammen med barna Foto: Foto: Fru Timian

Ukens gjærbakst - Julekake med rosiner

Å, det var skikkelig godt! var den enkle konklusjonen fra husets 12-åring da en tykk skive julekake kjapt forsvant fra skjærefjøla mens mor foreviget resten. Og mer enn det er det egentlig ikke nødvendig å si. Søt og luftig julekake med massevis av saftige rosiner er jo nettopp det – skikkelig godt.

Klikk deg inn til oppskriften her!

ALLER BEST MED EN SKIVE BRUNOST: Skjær en skive, ha på smør og en god skive brunost!
ALLER BEST MED EN SKIVE BRUNOST: Skjær en skive, ha på smør og en god skive brunost! Foto: Foto: Fru Timian

Denne saken ble første gang publisert 14/12 2015, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også