Mat til halloween

Dette kan du servere på halloween

8 enkle oppskrifter på skummel mat til halloween.

SUNT HALLOWEEN-GODTERI: Sjekk ut oppskriftene på skummel mat til halloween, samt sunnere godterier som kan serveres når kostymekledde barn ringer på døren. FOTO: Synøve Dreyer/Christine Martinsen.

SUNT HALLOWEEN-GODTERI: Sjekk ut oppskriftene på skummel mat til halloween, samt sunnere godterier som kan serveres når kostymekledde barn ringer på døren. FOTO: Synøve Dreyer/Christine Martinsen.

Publisert Oppdatert

Kostymene er på plass, men hva med maten? Nederst i artikkelen finner du oppskrifter på skummel mat til halloween, men først; tre ideer til enkelt, lettvint og kreativt godteri du kan servere på døren.

Tenna på tørk

Det er lurt å ha et smil på lur når det ropes knask eller knep utenfor.

2 epler

8 minimarsmallows

2 spiseskjeer peanøttsmør eller eplesmør

1 spiseskje sitronsaft

Del eplene i åtte båter. Smør én av snittflatene med peanøttsmør. Dette er «lim» til marshmallowsene på den ene smørkledde eplebåten. Legg en eplebåt på som overleppe. Ha litt sitronsaft over for å hindre at eplene blir brune.

Les også: Bruk restene av gresskaret til å lage mat med

Epler på hjul

Epler

Druer

Tannpirkere

Sitronsaft

Lag bil av eplebåter. Fest druer med en tannpirker slik at det ser ut som hjul. Ha noen dråper sitronsaft på.

Les også: 7 oppskrifter med eple som hovedingrediens

Stjerneeple

Epler

Peanøttsmør, honning eller eplesmør

Tannpirkere

Sitronsaft

Skjær skiver av eple. Trykk ut kjernen med en liten stjerneutstikker, eller en annen form som ikke er for stor. Smør en skive med eplesmør, og legg en skive på toppen. Ha noen dråper sitronsaft på. Serveres så nylaget som mulig.

Glaserte epler

Det er gøy å glasere epler. Og det er ikke vanskelig, men pass fingrene, for sukkersirupen er varm!

4 røde epler

250 gram sukker

1 desiliter vann

3 spiseskjeer eplecidereddik

1 plate mørk kokesjokolade 70% kakao

2 spiseskjeer kokosflak

2 spiseskjeer mandelflak

Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av, og tilsett eddik.

Kok laken til den blir sirupsaktig.

Ta knekkprøven: Dypp skaftet på en treskje eller lignende i sukkerlaken, dypp så skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stiv at den knekker.

Smelt mørk sjokolade i et vannbad.

Fjern stilken på eplene, og stikk dem på en lang pinne.

Rull eplene rundt i sukkerlaken/knekken eller sjokoladen. Deretter i kokos eller mandelflak. Det stiver fort, så vær rask.

Spøkelsesmos

Potetmos og rotmos er populært blant de små. I denne mosen er det tilsatt andre røtter og eple for smakens skyld. Blir det for sterkt med persillerot og kålrot kan de erstattes med potet.

GLASERTE EPLER: Sett tenna i glaserte epler!

GLASERTE EPLER: Sett tenna i glaserte epler! Foto: FOTO: Synøve Dreyer/Christine Martinsen

200 gram potet

200 gram kålrot

200 gram persillerot

200 gram eple

1 spiseskje smør

Salt og pepper etter smak

Linfrø

Skrell og del poteter og grønsaker i terninger, og kok det til det er mørt i usaltet vann, ca 8-10 minutter. Skrell eplene, og del dem i små terninger.

Legg eplebitene i kjeøen med poteter og grønsaker, og la dem koke med de siste minuttene. Sil av vannet, og mos til en fin mos sammen med melk og smør.

Kok opp, og smak til med salt og pepper. Ha mosen i en sprøytepose, og sprøyt spøkelsesfigurer på et serveringsfat.

Bruk gjerne linfrø til øyne.

En sikker vinner til bursdager og Halloween.

Eplesuppe med spindelvev

Denne suppen passer fint til Halloween, oransje som den er. Og er du spøkefull, overrasker du barna med spindelvev på toppen.

4 røde epler

SPØKELSEMOS: Sunt og skummelt!

SPØKELSEMOS: Sunt og skummelt! Foto: FOTO: Synøve Dreyer/Christine Martinsen

2 desiliter vann

EPLESUPPE: Har du sett en skumlere suppe noen gang?

EPLESUPPE: Har du sett en skumlere suppe noen gang? Foto: FOTO: Synøve Dreyer/Christine Martinsen

Saften av 1 sitron

1 spiseskje sukker

En halv teskje malt kanel

4 spiseskjeer vaniljekesam

Skyll eplene, og fjern kjernehusene.

Kutt eplene i biter, og kok dem i vann sammen med sitronsaft, sukker og kanel til de er myke.

Mos epleblandingen med en stavmikser til den blir glatt.

Avkjøl. Server suppen i dessertskåler.

Ha vaniljekesam i en liten sprøytepose, og lag for eksempel spindelvevmønster.

Eplesmør

Dersom du glemmer at eplemosen står og koker, oppstår noe magisk, nemlig eplesmør!

Denne er nydelig på brødskiva, pannekaker, frokostgrøten og som tilbehør til stek.

1 kilo epler

2 desiliter eplemost

EPLESMØR: Hvorfor ikke prøve deg på noe kult som eplesmør?

EPLESMØR: Hvorfor ikke prøve deg på noe kult som eplesmør? Foto: FOTO: Synøve Dreyer/Christine Martinsen

1 desiliter lønnesirup

200 gram brunt sukker

1 teskje kanel

2 nellikspikere

1 stjerneanis

Saft og skall av en halv vasket lime

Vask og skrell eplene. Fjern kjernehuset og grovhakk eplene.

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, og kok opp mens du rører rundt.

Kok til eplene er møre.

Fjern stjerneanis og nellik.

Mos med en stavmikser.

La mosen småkoke i 1.5-2 timer til den har fått en smørbar konsistens.

Bakte epler

Enklere dessert får du ikke! Med is eller vaniljesaus er dette barnas nye favoritt.

4 epler

100 gram havregryn

4 spiseskjeer brunt sukker

8 valnøtter, finhakket

BAKTE EPLER: Server med krem eller deilig vaniljeis!

BAKTE EPLER: Server med krem eller deilig vaniljeis! Foto: FOTO: Synøve Dreyer/Christine Martinsen

2 spiseskjeer smør

Sett ovnen på 200 grader.

Beregn ett eple per person. Stikk ut kjernehusene.

Rist havregryn, sukker og valnøtter i tørr panne.

Blant inn smør.

Fyll eplene med blandingen, og sett dem i en ildfast form.

Stek eplene i ca. 25 minutter eller til de er ganske møre. Hold et godt øye med dem.

La eplene avkjøles litt.

Serveres med krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag