Om testen

Foreldre & Barn har testet de tre største leverandørene av middagsingredienser rett hjem i Norge. Vi har valgt de bedriftene som tilbyr middag tilpasset barn, og har testet dem ut fra kvalitet på maten, smak, tidsbruk, meny og pris samt om barna liker maten.

Testfamiliene har barn i alderen 2 til 12 år. Fordi det er få leverandører, har vi kåret en vinner uten å gi terningkast, og med en oversikt over pluss og minus med de ulike matkassene.

Foreldre & Barn har testet de tre største som tilbyr matkasse tilpasset barnefamilier levert hjem på døra.

Hvordan er kvaliteten og smaken på maten? Hvor lett er det å lage middagen og hvor lang tid tar det? Er det billigere enn å kjøpe middag selv i butikken? Og spiser barna maten?

Vinner på tiden

Alle leverandørene i testen har gode, friske råvarer av god kvalitet og får topp score her. Alle menyene er varierte, innbydende og har en god miks av fisk og kjøtt. Det er også lite som skiller på pris.

For småbarnsforeldre er det viktig at det går raskt å lage middagen, derfor er tid et av de viktigste kriteriene i testen.

Fordi rettene fra Godt levert i snitt tar kortere tid å lage enn maten fra de to andre leverandørene, kommer Godt levert best ut av testen.

Alle rettene tok under 40 minutter å lage, og de raskeste 20 minutter. Hos Adams matkasse og Kolonihagen tok det minimum 45 minutter å lage de enkleste rettene.

Barna spiste ulikt

Rettene fra alle leverandørene var smakfulle og oppnådde toppkarakterer hos de voksne. Hos barna falt ikke alle rettene like godt i smak. Også her var Godt levert hakket bedre enn de andre, fordi barna spiste det meste av maten deres.

- Barna spiste nesten all maten. Av seks retter var det kun én som ikke falt i smak. Det var tomatsuppa, som hadde «voksen» smak og store, litt harde kjøttboller, beskriver journalist Hege Fosser Pedersen i en av testfamiliene.

Barn elsker supper. Sjekk vår samling med suppeoppskrifter barna garantert liker.

- Smakene var milde og barnevennlige, og vi hadde nesten ingen rester - så hadde barna vært storspist, ville det blitt for lite, sier journalist Linn Hanssen, som også var med på testen.

Slik gjorde vi testen

Vi har vektlagt tidsbruk 30 prosent, kvalitet, smak og pris 20 prosent hver og meny 10 prosent.

Tidsbruk: Hvor lett er det å forstå oppskriftene og tilberede maten? Hvor lang tid tar de å lage, og stemmer det med oppgitt tid?

Kvalitet på maten: Ser grønnsakene friske og innbydende ut? Hvordan er kvaliteten på fisken, kjøttet og tilbehøret? Er brødet ferskt?

Meny: Hvor varierte er middagsforslagene? Er det både fisk og kjøtt på menyen, og hvordan er vanskelighetsgraden?

Smak: Hvordan smaker maten? Hva synes de voksne? Hva synes barna, og spiser de maten? Var det nok mat? Ble det rester?

Pris: Hvor mye koster en middag i snitt per uke, og er det verdt pengene?

Les mer om de tre leverandørene her:

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!